Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΑΕΚ

Το 1968 ήταν η χρονιά που γεννήθηκε ο σημερινός κόσμος

11:39
13.01.2018

Ο πιο σημαντικός αγώνας της ΑΕΚ αναμεταδίδεται 50 χρόνια μετά και έχουμε το πρώτο επίσημο τρέιλερ.

To 1968 πολιτικά ήταν από τις πιο σημαντικές χρονιές στη Σύγχρονη Ιστορία.

Είναι η χρονιά του θανάτου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Γαλλικού Μάη, βρισκόμαστε στη μέση του Πολέμου στο Βιετνάμ και στην πρώτη επέτειο από το πραξικόπημα της στρατιωντικής Χούντας στην Ελλάδα.

Εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας μπάσκετ ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Τον αγώνα επισκέφθηκαν 80000 άτομα και τον άκουσε από το ραδιόφωνο όλη η Ελλάδα.

Θεωρείται μάλιστα ο πιο πολυπληθέστερος αγώνας μπάσκετ σπάζοντας το ρεκόρ Γκίνες.

Πολλοί από εκείνους που πήγαν να τον δουν θεώρησαν ότι κάνουν και μια μικρή πράξη αντίστασης στη δικτατορία, που παραδοσιακά απαγόρευε τις μεγάλες συναθροίσεις.

f_1.jpg

 

f1.jpg

Ο Τάσος Μπουλμέτης σκηνοθέτης της "Πολίτικης Κουζίνας" και του "Νοτιά" έζησε όντας μικρό παιδί από κοντά την ιερότητα που είχε εκείνη η μέρα και ανέλαβε να κάνει τη δική του αναμετάδοση 50 χρόνια μετά.

Στο πλαίσιο του αθλητικού γεγονότος, των πολιτικών αναταραχών, αλλά και των μικροπραγμάτων της καθημερινότητας των ανθρώπων του 1968, ο σκηνοθέτης από την Πόλη, που μεταφέρει πάντα με αριστοτεχνικό τρόπο το συναίσθημα μιας ολόκληρης εποχής, επιστρέφει με μία ακόμη ταινία, που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν που θα τη δει.

 

 

Τα πρόσωπα των ιστοριών της που συναντώνται στο φόντο του Καλλιμάρμαρου συνθέτουν αγαπημένοι ηθοποιοί όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας και ο Γιάννης Βούρος.

 

f2.jpg

 

f3.jpg

 

f4.jpg

 

f5.jpg

 

f6.jpg

 

f7.jpg

 

f8.jpg

*Το "1968" έρχεται στις 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood.