Βουλή: Τροπολογία για τη διευκόλυνση της αντικατάστασης των «εγκλωβισμένων» πληρωμάτων

00:33
14.10.2021

Τροπολογία που αφορά τη διευκόλυνση της αντικατάστασης των πληρωμάτων -και ως εκ τούτου της παλιννόστησης- των Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται στην αλλοδαπή λόγω κορωνοϊου, κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 2 για το χρονικό διάστημα από 01/10/2021 έως 31/12/2021 στα πλοία υπό ελληνική σημαία άνω των 3.000 κόρων ολικής χωρητικότητας που έχουν νηολογηθεί σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 2687/1953 δεν εφαρμόζονται οι απαιτήσεις της οργανικής σύνθεσης της οικείας εγκριτικής απόφασης και δεν επιβάλλονται κυρώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χρονική περίοδος που προβλέπεται, δύναται να παρατείνεται με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει του έξι μήνες από το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊου.

Σημειώνεται ότι, οι δυσχέρειες στην αντικατάσταση των πληρωμάτων έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την παλιννόστηση των ναυτικών, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λήξει, με αρνητικές συνέπειες στη ψυχική τους υγεία και ως εκ τούτου στην ελκυστικότητα της εικόνας του ναυτικού επαγγέλματος.


Ακολουθήστε το
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο