Τσακαλώτος υπέρ Κούλογλου: Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα -Εκφράζουμε άποψη ακόμα και αν δεν είναι αρεστή στην ηγεσία

16:06
21.09.2021

Το δικαίωμα του Στέλιου Κούλογλου να εκφράζει δημοσίως την άποψή του, ακόμα και αν αυτή δεν είναι αρεστή προς την ηγεσία, υπερασπίζεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποδοκιμάζοντας δημόσια όσους έσπευσαν να «κατασπαράξουν» τον ευρωβουλευτή, μετά από άρθρο του για την εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε τυφλά, εκφραζόμαστε ελεύθερα, ο καθένας έχει το ύφος του, είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς, με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι υπαινιγμοί Τσακαλώτου για «σταλινικό κόμμα» είναι προφανές ότι είχαν ως κύριο αποδέκτη τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ανέλαβε να επαναφέρει στην τάξη των ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε σήμα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να τον «κανιβαλίσουν» ή να ζητήσουν ακόμη και την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έγραψε για ισοπαλία Μητσοτάκη- Τσίπρα στη ΔΕΘ. Στη θύελλα επικρίσεων απάντησε ο κ. Κούλογλου με ένα σκίτσο που δείχνει μια ...λαιμητόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρέμβαση Τσακαλώτου


«Δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι η τριπλή κρίση-οικονομική, υγειονομική, κλιματική- δεν είναι παροδική. Παγκοσμίως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάτι πολύ σοβαρό έχει αλλάξει μετά το 2009 και η ΝΔ θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις κρίσεις και μετά να ευνοήσουμε με το νεοφιλελεύθερο σύστημα αυτούς που ευνοούμε. Δεν ευνοεί όμως τους εργαζόμενους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Λαυράνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο κόσμος μιλάει για την ανισότητα του εισοδήματος και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν για τη συμπίεση των μισθών» πρόσθεσε.

Προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα έρθει το 2022-2023, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα βοηθήσει προκειμένου να μην υπάρχουν ανισότητες.

«Δεν έχω επενδύσει ποτέ στη καταστροφή, ούτε θεωρώ ότι η Αριστερά θα πάει καλά όταν τα πράγματα πάνε χειρότερα. Αντιθέτως πιστεύω ότι η Αριστερά μπορεί να πάει καλύτερα και όταν θα υπάρχει ανάκαμψη γιατί ο κόσμος τότε θα καταλάβει ότι η ανάπτυξη αυτή δεν έχει τα ποιοτικά στοιχεία για να βοηθήσει τη δική του οικογένεια, τη δική του τάξη και ότι δεν είναι και βιώσιμη. Θα έχει ανάπτυξη και το 2022 και το 2023 αλλά αμφισβητώ το πως μπορεί να αλλάξει ριζικά και ποιο δίκαια τα πράγματα όταν δεν έχουμε καταλάβει τη διαφορά του προβλήματος της τριπλής κρίσης».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου και του Παύλου Πολάκη, ο κ. Τσακαλώτος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε στα πάντα, εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο καθένας έχει το ύφος του είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς. Με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας».