ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Τα διαμάντια, ο Λεβέντης και ο ΣΥΡΙΖΑ

15:21
20.01.2018

Δεν έχει δώσει ποτέ τη μάχη του «σταυρού» - Υπήρξε εκ των βασικών χρηματοδοτών της Ενωσης Κεντρώων - Η πρώτη δύσκολη στιγμή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ.

Με τη φόρα της εισόδου στο ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ως κυβερνητική βουλευτής σε τηλεοπτικό πάνελ του Kontra. Εκεί. ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις πιέσεις που έχει αυτή της η νέα ιδιότητα, αλλά και... τα δικά της λεγόμενα.

Πάνω στη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Νίκος Λυσιγάκης, της υπενθύμησε τις έλεγε η ίδια λίγες ημέρες πριν. Διάβασε μάλιστα κομμάτι από Ερώτηση που είχε καταθέσει η ίδια μερικές ημέρες πριν μπει στο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο η ίδια έκανε λόγο για καμία προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Ένα επιχείρημα που η ίδια, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης το αμφισβητούσε. Η αντίφαση αυτή, την έφερε σε αμήχανη θέση, ωστόσο λίγη ώρα μετά η πρώτη της εμφάνιση ως 154 βουλευτής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε ολοκληρωθεί και τα δύσκολα ήταν παρελθόν.

 

Το βιογραφικό της

Είχε νονά τη Σοφία Βέμπο. Η γοητεία της έσωσε τον σύζυγό της από το φοβερό αεροπορικό δυστύχημα του 1969 στην Κερατέα. Προσφάτως υπήρξε φοιτήτρια ανοιχτού πανεπιστημίου, λατρεύει τις πίστες χορού και ο Βασίλης Λεβέντης την έκανε να αισθανθεί «σαν να την είχε απατήσει ο άντρας της». Ιδιαίτερα δυναμική, η νέα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά με 4 εγγόνια, με μεσοαστικές ρίζες, είχε νονά τη Σοφία Βέμπο. “Είμαι άτομο που αποφασίζω μόνη μου και δεν επηρεάζομαι από κανέναν. Καλώς ή κακώς είμαι Ταύρος στο ζώδιο. Δέχομαι τα σπαθάκια σαν τον ταύρο και στο τέλος χάνει ο ταυρομάχος», επεσήμανε με αυτοπεποίθηση, τόλμη και γοητεία στη συνέντευξή της στην εκπομπή του Βασίλη Χιώτη στον Θέμα 104,6 FM.

 

Έσωσε τη ζωή στον άνδρα της

Όπως δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Espresso, «η ιστορία είναι μυθιστορηματική»: «Του έσωσα τη ζωή. Γνωριστήκαμε το 1969 στην Κρήτη. Είχα πάει να επισκεφθώ συγγενείς μου, είχαμε βγει για καφεδάκι και βλέπω έναν άντρα να με κοιτάζει επίμονα. Μια εμένα, μια το ρολόι του... Πέρασε αρκετή ώρα που με φλέρταρε έτσι, αλλά μου έκανε εντύπωση που συγχρόνως κοιτούσε επίμονα την ώρα. Στο τέλος περνάει μπροστά μου, αφήνει ένα σημείωμα με το όνομα Κωνσταντίνος και το τηλέφωνό του και φεύγει. Εκείνος βιαζόταν να προλάβει την πτήση του για Αθήνα, γιατί ήταν ο πατέρας του ετοιμοθάνατος, αλλά επειδή του άρεσα πολύ δεν ήθελε και να με χάσει».

Η είσοδος στην πολιτική

Η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου πέρασε την πόρτα της Βουλής χωρίς να δώσει την μάχη του «σταυρού». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν είχε κατέβει υποψήφια για να εμφανιστεί ξαφνικά πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Ενωσης Κεντρώων στην Β’ Πειραιά για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς που έγιναν όμως με «λίστα» και όχι σταυροδοσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια και ο σύζυγός της υπήρξαν εκ των βασικών υποστηρικτών και χρηματοδοτών του κόμματος και του κ. Βασίλη Λεβέντη κατά τα «πέτρινα χρόνια». Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έσπευσε να ανταποδώσει την βοήθεια που του στήριξαν και εξασφάλισε μια θέση στην Βουλή για την κυρία Μεγαλοοικονόμου. Όμως, η «συμφωνία» των δύο πλευρών δεν φάνηκε ανθεκτική στις προκλήσεις. 

Γιατί ράγισε το γυαλί με την Ενωση Κεντρώων 

Όπως τονίζει η ίδια, «Είχαν συμβεί πολλά. Πρώτον, δεν είχα συνεργάτες να με βοηθήσουν. Μου ορίστηκαν δύο από τον πρόεδρο για να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις, αλλά ήταν εντελώς ακατάλληλοι. Ο ένας ήταν ένας Σύριος ηλεκτρολόγος, ο Κεβόρκ Κουλουμιάν, και ο άλλος, ο Πέρρος, ασχολούνταν με ηλεκτρονικά. Και στους άλλους βουλευτές είχε «φορέσει» διαφόρους, αλλά όλοι τούς αντικατέστησαν και πήραν δικούς τους. Εγώ ό,τι μου έδωσε το δέχτηκα και καθόμουν και έβγαζα τα μάτια μου με τα νομοσχέδια». Και κάπως έτσι, το γυαλί έσπασε και η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε για εκείνη.