ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Το τανκ στη πρόσοψη της Βουλής και η κόντρα Βαρουφάκη- Τασούλα

17:14
25.11.2020

Σε συμφωνία επί της…διαφωνίας τους προχώρησαν στη Βουλή, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Αντικείμενο της αντιπαράθεσης των δύο, που κορυφώθηκε αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του πολιτικού αρχηγού, υπήρξε η απόφαση να προβληθεί τρίλεπτο βίντεο στη πρόσοψη του Μεγάρου του Κοινοβουλίου στις 21 του Νοέμβρη με τη δράση των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είδαμε πρόσφατα κ. Πρόεδρε της Βουλής το θέαμα με την προβολή τανκ στη Βουλή. Είναι μια μεταμοντέρνα έκδοση της «ΥΕΝΕΔοποίησης» της Ελλάδας! Το τανκ στον Έβρο να το δω, το τανκ στη Βουλή όμως είναι ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό», είπε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Βαρουφάκης πετώντας το γάντι στον πρόεδρο, ο οποίος το σήκωσε αμέσως: «ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η προβολή της τρίλεπτης ταινίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απειλή για τη δημοκρατία. Έχω αντίθετη άποψη. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα ενσωματωμένες στο δημοκρατικό πολίτευμα και είμαστε υποχρεωμένοι να τις τιμούμε με κεφαλαία γράμματα».

Βαρουφάκης: «Τιμούμε τις Ενοπλες Δυνάμεις αλλά διαφωνούμε με την προβολή»

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις», απάντησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 προσθέτοντας: «δεν έχουμε διαφωνία να τιμούμε όλους τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα και αυτούς που την στηρίζουν σήμερα. Η διαφωνία μας είναι αισθητική και σημειολογική. Το τανκ προβεβλημένο στη πρόσοψη της Βουλής είναι μομφή για μια χώρα που έχει περάσει το ένα πραξικόπημα μετά το άλλο! Έχει συμβολισμό που αν δεν τον καταλαβαίνετε πραγματικά πάω πάσο».

«Το να προβάλουμε στιγμιότυπα από ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τιμή. Ο συμβολισμός που μιλήσατε δεν έχει σχέση με το να βλέπω με άλλο μάτι αυτό που ο καθένας βλέπει με τιμή και υπερηφάνεια! Δεν υπάρχει η σχέση αυτή των Ενόπλων Δυνάμεων με το πολίτευμα που υπήρχε πριν πενήντα χρόνια. Οι στρατιωτικές ασκήσεις δεν αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία. Θα ήταν κατάντημα για αυτή αν την απειλούσε ταινία 3,5 λεπτών», απάντησε με νόημα ο κ. Τασούλας.