ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παριστάνει τον φιλεργατικό, θα φέρει νέο μνημόνιο

22:18
16.05.2019

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπακούοντας στις οδηγίες των επικοινωνιολόγων του επιχείρησε να εμφανίσει κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ένα φιλολαϊκό προφίλ ενώ στην ουσία, αυτό που θα φέρει «θα είναι ένα νέο μνημόνιο».

Η ανακοίνωση
του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη περί επταήμερης εργασίας, κατάργησης του («ξεπερασμένου») 8ωρου, ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, ασφαλιστικού Πινοσέτ, οι επικοινωνιολόγοι του προσπάθησαν, σήμερα, να παρουσιάσουν έναν φιλεργατικό Μητσοτάκη. Μέχρι και ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, μας είπε, ο άνθρωπος που έχει στηρίξει ολόκληρο πρόγραμμα φορολογικής πολιτικής του, στη μείωση του αφορολόγητου.

Έφτασε στο
σημείο να διατείνεται ότι η κατάργηση
του υποκατώτατου μισθού ήταν δική του
ιδέα, κι ότι η ΝΔ είχε πολιτικό κόστος
εξαιτίας του καταλογισμού προστίμων
σε επιχειρήσεις, για παραβάσεις εργασιακών
δικαιωμάτων!

Άδικος κόπος,
κανείς δεν τον πιστεύει. Οι πολίτες
ξέρουν ότι αυτό που τους περιμένει, από
τον κ. Μητσοτάκη, είναι η κατάργηση των
συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση
της 13ης σύνταξης, όλων των μέτρων στήριξης
της κοινωνικής πλειοψηφίας, που θέσπισε
η σημερινή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του κόμματος που μείωσε αναρίθμητες φορές μισθούς και συντάξεις, που θέσπισε τον υποκατώτατο μισθό, που διέλυσε το ΣΕΠΕ, αυτό που πραγματικά θα φέρει, είναι ένα νέο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα. Τότε μόνο θα είναι ευχαριστημένοι η ολιγαρχία και οι ελίτ που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, για τη στήριξη των οποίων είναι υπερήφανος. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα του κάνουν τη χάρη».