ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Σταϊκούρας: Καταβάλαμε 420 εκατ. ευρώ σε 79.000 επιχειρήσεις - Καφετέριες, ταξί και εστιατόρια τα περισσότερα χρήματα

14:34
25.11.2020

«Σε χρόνο ρεκόρ καταβλήθηκαν 420 εκατ. ευρώ σε 79.000 επιχειρήσεις», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «συνολικά θα δώσουμε πάνω από 1 δισ ευρώ σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Θα δώσουμε ανά νομό και επάγγελμα, το ποσό θα εξαρτηθεί από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ. Τα περισσότερα χρήματα τα έχουν πάρει οι καφετέριες, τα ταξί, τα εστιατόρια, οι ψησταριές, δικηγόροι, λογιστές και κομμωτήρια».

Παράλληλα, εξήγησε τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων την περίοδο της πανδημίας.

Σταϊκούρας: Ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός του 2021

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό συνέπειας και συνέχειας στο μονοπάτι που έχει ξεκινήσει να μπαίνει η ελληνική οικονομία με την εφαρμογή ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής. «Ο Προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες που υφίστανται! Ακούω κριτική από την αντιπολίτευση για αλλαγή των εκτιμήσεων. Υποθέτω ότι είτε είναι εκτός τόπου και χρόνου είτε έχει μαντικές ικανότητας για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης», είπε και πρόσθεσε: «σε όλο τον κόσμο αναθεωρούνται διαρκώς οι εκτιμήσεις γιατί είναι άγνωστη η έκβαση της πανδημίας. Η κριτική που ασκείται για την αλλαγή των προβλέψεων από το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι δείγμα άγνοιας και καιροσκοπισμού. Μόνο το τελευταίο μήνα είχαμε καινούργια δεδομένα, καθώς το νέο μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας έχει σημαντικές δημοσιονομικές επιπτώσεις που μεταφέρονται δυστυχώς και στο 2021».

Ο υπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αναφέρεται σε εκτιμήσεις και προβλέψεις γιατί όπως σημείωσε επί ΣΥΡΙΖΑ μονίμως οι στόχοι για την ανάπτυξη έπεφταν έξω. «Μηδέν στα τέσσερα στις προβλέψεις για την ανάπτυξη! Καλό θα ήταν να μην κουνάτε το δάχτυλο στη κυβέρνηση που απέδειξε το 2014 ότι μπορεί να τηρεί τους στόχους!», είπε ο κ. Σταϊκούρας και αναγνώρισε πως τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι δύσκολα για κάποιους ακόμα μήνες, όχι όμως στο βαθμό της κινδυνολογίας της αντιπολίτευσης που «ποντάρει στην καταστροφή».