ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Πέτσας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Esspresso»

11:13
17.01.2020

Την εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso» καταδικάζει η κυβέρνηση με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso. Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική», ήταν η δήλωση που έκανε.

Η εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία των εφημερίδων

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Σε βίντεο που ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, εμφανίζεται μια ολιγομελής ομάδα -όλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους- να μπαίνει στο κτίριο των δυο εφημερίδων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα πετούν μπογιές σε διάφορες αίθουσες των δυο εφημερίδων, ενώ σημειώνεται ότι στο εσωτερικό του κτιρίου, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας συνάντησαν έναν εργαζόμενο -ή υπάλληλο ασφαλείας- στον οποίο εμφανίζονται να λένε «κάτσε ήρεμα, δεν θα πάθεις τίποτα».

Δείτε το βίντεο από την επιδρομή του Ρουβίκωνα: