ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Παράθυρο» για αναδρομικά μόνο σε πρώην βουλευτές άνοιξε ο νόμος Κατρούγκαλου!

18:03
12.04.2019

«Παράθυρο» για την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους βουλευτές, αλλά όχι στους… κοινούς συνταξιούχους, φαίνεται πως είχε ανοίξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τη στιγμή που τέως βουλευτές διεκδικούν -με αξιώσεις- αναδρομικά έως και 360.000 ευρώ, έκαστος, η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με τις τελεσίδικες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά της κυβέρνησης αναγνωρίζει ότι θέμα αναδρομικών υφίσταται μόνο για ένα διάστημα λίγων μηνών (Ιούλιος 2015 με Απρίλιο 2016), παρότι όλα τα δικαστήρια, μεταξύ αυτών και Εφετεία, έχουν βεβαιώσει ότι οι παράνομες μειώσεις αφορούν έως και τα έτη 2017 ή και 2018.

Εμπαιγμός για τους υπόλοιπους συνταξιούχους

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για τους συνταξιούχους βουλευτές «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που άνοιξε το θέμα των αναδρομικών ψηφίζοντας με το άρθρο 23 του νόμου Κατρούγκαλου ότι για τον τρόπο και τον χρόνο επιστροφής τους θα εκδοθεί υπουργική απόφαση!».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, «ο εμπαιγμός προς τους υπόλοιπους συνταξιούχους αποδεικνύεται από το ότι, παρόλο που τα δικά τους αναδρομικά κρίθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα (Ιούνιος 2015) από αυτά των βουλευτών (2016), εν τούτοις στο νόμο Κατρούγκαλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε διάταξη μόνον για την επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους βουλευτές και όχι για τους συνταξιούχους!».

Βούτσης: Τελεσίδικη η απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών

Το όλο ζήτημα, καθώς και τη σοβαρότητά του, επιβεβαίωσε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης έκανε μια «ηθική και πολιτική», όπως τη χαρακτήρισε, έκκληση προς τους πρώην βουλευτές τονίζοντας ότι «η Βουλή και η κυβέρνηση επάνω σε αυτές τις διεκδικήσεις που έχουν υπάρξει από πρώην βουλευτές δεν μπορεί να κάνει κάτι, παρά μόνο μια έκκληση σε ευήκοα ώτα: να μην επιμείνουν στις διεκδικήσεις τους ή να παραιτηθούν από τα αναδρομικά».

Τοκίζονται τα αναδρομικά!

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση απέναντι σε αυτές τις δικαστικές αποφάσεις -και αυτό έκανε και ο νόμος Κατρούγαλου- ήταν να υπάρξει μια καθυστέρηση στις αποδόσεις αυτών των αναδρομικών -βάζοντας το άρθρο 23, που λέει ότι θα καθοριστεί ο τρόπος πληρωμής με υπουργική απόφαση που δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Παρά ταύτα, ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε ότι το ποσό ων αναδρομικών διαρκώς θα αυξάνεται καθώς προβλέπεται τόκος υπερημερίας για κάθε μήνα καθυστέρησης.