Ν. Ανδρουλάκης από Αγρίνιο: Η νεολαία δεν θέλει ένα κόμμα βαρόνων και μηχανισμών

23:53
25.11.2021

Για νίκη του ΠΑΣΟΚ που αντιστέκεται έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, από το Αγρίνιο.

«Η δική μου νίκη θα είναι νίκη του κόσμου που θέλει ένα ΠΑΣΟΚ που αντιστέκεται, που συγκρούεται με κατεστημένα, που δεν συμβιβάζεται, που δεν λαϊκίζει, που έχει τη διάθεση να γοητεύσει ξανά τον ελληνικό λαό και να γίνει η ασπίδα του και η ασπίδα του δημοσίου συμφέροντος» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, επισήμανε ότι «το κόμμα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι, αρκεί να ενωθούμε και να αγωνιστούμε», προσθέτοντας ότι «είμαι πεπεισμένος γι' αυτό, διότι βλέπω την τεράστια αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να πάρει αποφάσεις, όπως και την τεράστια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ».


ΠΟΛΙΤΙΚΗ  25/11/2021  17:37

Ανδρουλάκης από Πύργο: Ενωμένοι να γίνουμε ξανά ένα ποτάμι που αμφισβητεί, που ανατρέπει, που δίνει ελπίδα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ  24/11/2021  18:38

Ανδρουλάκης από Καλαμάτα: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ιστορία μας να τη γράψει η Δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ» [βίντεο]

«Χρειάζεται
ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό»

Σε άλλο σημείο
της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης
είπε ότι «χρειάζεται ένα κόμμα
σοσιαλδημοκρατικό, διότι έχω πειστεί
ότι η πιο χρήσιμη ιδεολογία σε ευρωπαϊκό
επίπεδο είναι αυτή, η οποία όπου
εφαρμόστηκε προγραμματικά έφτιαξε
ισχυρούς δεσμούς δημοκρατίας, ανταγωνιστική
παραγωγική βάση, ισχυρό κοινωνικό κράτος
και λαό που ευημερεί».

Οπως σημείωσε, «πρέπει να κάνουμε ένα κόμμα που είναι ισχυρό και λαογέννητο, όπως ήταν όταν ιδρυθήκαμε, δηλαδή το κόμμα-ασπίδα των λαϊκών συμφερόντων». Επίσης, πρόσθεσε ότι «αν εμείς δεν αναγεννήσουμε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν του δώσουμε ξανά σάρκα και οστά, μεταφέροντας τις παλιές αξίες σε ένα πρόγραμμα της νέας εποχής, τότε ποιος θα το κάνει αυτό;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, νέο ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας πρόσωπα, αποκτώντας μία νέα σχέση αξιοπιστίας με τον ελληνικό λαό και κρατώντας ως κόρη οφθαλμού την ιστορία του και όσα καλά προσφέραμε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ασκεί μία πολιτική για τους λίγους», αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «μιλάει για τους πολλούς, αλλά δεν έχει κανένα σχέδιο για τους πολλούς». Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, «πέντε χρόνια ως πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας απέδειξε πόσο προστατεύει τους πολλούς κάνοντας ειδική πολιτική που αφορούσε τις εισφορές και το φορολογικό, ισοπεδώνοντας τη μεσαία τάξη και την αγροτική παραγωγή».

«Η νεολαία δεν θέλει ένα κόμμα βαρόνων και μηχανισμών»

Μιλώντας για πιθανές συνεργασίες μετά τις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι «δεν κλείνουμε το μάτι ούτε σε συνεργασίες με τη Δεξιά, ούτε σε συνεργασίες με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού και το πώς θα απαντήσουμε σε αυτές, για να ξαναγίνουμε κόμμα ελπίδας και προοπτικής».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «η πολιτική δεν είναι επάγγελμα δεκαετιών, είναι λειτούργημα καθημερινό και αυτό πρέπει να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό, για να έλθει η νεολαία μέσα στο κόμμα μας», προσθέτοντας: «Η νεολαία δεν θέλει ένα κόμμα βαρόνων και μηχανισμών, αλλά ένα κόμμα ανοιχτό και συλλογικό, το οποίο να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους, την καθημερινότητά τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο