ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΘΥΝΕΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Μητσοτάκης για ΝΑΤΟ: Παραδίδουμε το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στα Σκόπια

13:35
11.07.2018

Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα και Καμμένο, για το πράσινο φώς που ετοιμάζονται να δώσουν στα Σκόπια, για την εισοδό τους στο ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας οτι αποδεχόμενοι την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, παραδίδουν το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας, έναντι των Σκοπίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του σημειώνει ότι πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στο γειτονικό κράτος την υποτιθέμενη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.

«Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση -και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών. Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε - και μάλιστα σύντομα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν. Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.