ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 5G

Με ευρύτατη πλειοψηφία 275 βουλευτών πέρασε το ν/σ Πιερρακάκη - «Ακόμα και στα τέλη της εβδομάδας ο διαγωνισμός για το 5G»

21:27
22.09.2020

Με ευρύτατη πλειοψηφία και τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Μέρα25 (ΚΚΕ και Ελ. Λύση καταψήφισαν)  πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.  

 

Στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η δημοπρασία του δικτύου 5G, σημειώνοντας πως το 25% των εσόδων μετά από συνεννόηση με τους εταίρους θα γυρίσει στην οικονομία μέσα από επενδύσεις σε start up επιχειρήσεις.

«Δεν θα είναι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αλλά καινοτομίες που αν αρχίσουμε να τις λέμε θα φαντάζουν επιστημονική φαντασία», είπε. 

Αναφερόμενος σε σχόλια που ακούστηκαν στην αίθουσα και είχαν συνωμοσιολογικό χαρακτήρα για το νέο δίκτυο ο υπουργός απάντησε πως η βασική συχνότητα που θα χρησιμοποιείται είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι τηλεοράσεις. «Αν κάποιος έχει πρόβλημα πρέπει να κλείσει την τηλεόραση», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε στον κόσμο του Όργουελ. Δεν αφορά την Ελλάδα αυτό».