ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Κώστας Ζουράρις: Πως από τα τηλεοπτικά πάνελ βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας

10:54
16.01.2018

Ο Κώστας Ζουράρις έγινε ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του 1990 μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Καλεσμένος σε διάφορα πάνελ απέκτησε δημοφιλία κυρίως γι αυτά που έλεγε και οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν αλλά τους γοήτευαν τα σκόρπια αρχαιοελληνικά που χρησιμοποιούσε.

Έμοιαζε πάντα να κάνει την πλάκα του ακόμα και όταν κατέβηκε στις εκλογές του 2002 για νομάρχης Λασιθίου. Η κορύφωση της προεκλογικής του καμπάνιας ήταν η απεργία πείνας που έκανε υπέρ της ανεξαρτησίας του μαρτυρικού Βραχασίου το οποίο επρόκειτο να υπαχθεί στο δήμο Νεάπολης.

Το αντιμνημονιακό ρεύμα τον έφερε στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον καιρό της «περήφανης διαπραγμάτευσης τα έβαζε με τους γερμανούς πολιτικούς. «Μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί ότι τα κράτη έχουν συνέχεια», δήλωνε από το κοινοβουλευτικό βήμα πριν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.

Οι επιδόσεις του στο πιάνο, τον Οκτώβριο του 2016 ίσως ήταν αυτές που εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας  για να τον χρίσει υφυπουργό Παιδείας έναν μήνα αργότερα. Λίγο μετά την ορκωμοσία του δεν δίστασε να δηλώσει ότι είναι «υπουργός μιας υπό κατοχή κυβέρνησης».

Αυτό που έκανε στο υπουργείο σε 1,5 χρόνο ήταν να υπογράψει μόνο 19, διαδικαστικού περιεχομένου αποφάσεις. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας ήταν η δήλωση του για τις εκδρομές των μαθητών. «Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν σε μπορτέλο στις 3 ημέρες να πάνε πριν και μετά. Αυτό λεω όταν εννοώ εκπαιδευτική εκδρομή», είχε πει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μετά την κατάργηση των εκδρομών στο εξωτερικό.

Παρότι συμμετείχε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό το 2008, όπου ήταν και ομιλητής, δεν φαίνεται να έχει την ίδια ευαισθησία για τα νησιά του Αιγαίου και σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Παιδείας μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα είχε δηλώσει πως «Κάτι 16 νησιά που ζητάει ο Ερντογάν αυτό είναι άνευ σημασίας. Το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο.»

Μπορεί να μην ίδρωσε το αυτί κανενός στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προηγούμενες δηλώσεις, όμως όταν η συζήτηση έφτασε στο ποδόσφαιρο ο υφυπουργός Παιδείας οδηγήθηκε στην έξοδο του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κώστας Ζουράρις πάντως παραμένει επικεφαλής του κόμματος που έχει ιδρύσει, Πυρίκαυστος Ελλάς και σίγουρα με δηλώσεις, που συνήθως μόνο ο ίδιος καταλαβαίνει, να προσπαθήσει να μείνει στην επικαιρότητα.

Δείτε το βίντεο: