ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Καραμανλής: Έπεσαν οι υπογραφές για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου

16:27
16.07.2020

«Δεν πρόκειται να ανακοινώνουμε πράγματα που δεν έχει πρώτα εξασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης. Η εποχή που οι Υπουργοί ανακοίνωναν έργα, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τελείωσε οριστικά» δήλωσε απ’ την Τρίπολη ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

 

Ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου (Α. Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο, Β. Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Γ. Γραμμή παραλιακής Κορινθίας, με χρησιδάνειο), αλλά και κάποια χρήσιμα οδικά έργα της Περιφέρειας.

« Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι η αποκέντρωση. Προχωρούμε στην ανάπλαση-αναβάθμιση της περιοχής του Ισθμού Κορίνθου, στην παρέμβαση στο δρόμο της Αργολίδας, ενώ αναζητούμε χρηματοδότηση για την παράκαμψη των Λαγκαδίων Γορτυνίας», ανέφερε ο Υπουργός, στην ομιλία του, μετά την εισηγητική υποδοχή, που του παρείχε ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Και συνέχισε ως εξής:

« Θα λέμε λίγα, σοβαρά και μετά θα προχωράμε τον σχεδιασμό των έργων, σε συνεργασία και με την Ευρωπαική Ένωση. Όπου το κεντρικό κράτος δεν μπορεί, θα παραχωρείται η δυνατότητα και η αρμοδιότητα στην Αυτοδιοίκηση».

Για το Πάτρα-Πύργος, ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι το έργο θα γίνει, διότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ αναφέρθηκε στο Τσακώνα-Καλό Νερό («είμαστε στις μελέτες», είπε), αλλά και στο Καλαμάτα-Ριζόμυλος («εντός 18 μηνών θα έχουμε ανάδοχο και ευρωπαική χρηματοδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά).

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο κ. Καραμανλής, τόνισε τα εξής: «Δεν θα τιμωρήσουμε την Καλαμάτα. Έρχονται νέα. Θα παραχωρηθεί μόνο του. Είμαστε σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.»

Για τον περιφερειακό δρόμο της Τρίπολης, ο Υπουργός, ανέφερε ότι αναζητείται η διαδικασία για την ένταξη, κάτι που μπορεί να γίνει, μέσω της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων και αφού ολοκληρωθούν πρώτα, οι απαραίτητης μελέτες.

– Στην επίσκεψη του Υπουργού στην Τρίπολη, παρευρέθηκε και ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.

– Στην τελετή υποδοχής στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρευρέθηκαν υπεύθυνοι του ΟΣΕ, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες.

– Η περιφερειακή αρχή, παρέδωσε και τα σχετικά δώρα στον προσκεκλημένο της.

– Αμέσως μετά, ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών, βρέθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Τζιούμη. Συζητήθηκε το μέλλον του περιφερειακού δρόμου της Τρίπολης, σε συνδυασμό με τις απαραίτητες αντιπλημμυρικές προστασίες.