ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Τουλουπάκη θέλει να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με «κουκούλα» και όχι με φυσική παρουσία

15:28
14.02.2020

Με «κουκούλα» και όχι με φυσική παρουσία προτείνει η Ελένη Τουλουπάκη να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, την ερχόμενη εβδομάδα, από τa μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis αναμένεται να εξεταστούν από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Τη Δευτέρα στη Βουλή, η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα προτείνει να εξεταστούν οι μάρτυρες με φυσική παρουσία και χωρίς κάλυψη.

Ωστόσο, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, χωρίς να έχει κάποια αρμοδιότητα, έστειλε επιστολή στη Βουλή με την οποία προτείνει οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis να εξεταστούν σε ειδική αίθουσα που διαθέτει η EΛ.ΑΣ. για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους και μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ωστόσο, φαίνεται ότι απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επιθυμεί η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει όπως έγινε η εξέτασή τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σοφουλάκη, με φυσικό τρόπο.