«ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

Γεωργιάδης: «Λελογισμένο ρίσκο» το άνοιγμα του τουρισμού από την 1η Ιουλίου

12:05
29.06.2020

Στο άνοιγμα του τουρισμού από την 1η Ιουλίου αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «λελογισμένο ρίσκο».

 

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι αν υπολογιζόταν μόνο το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, το άνοιγμα των συνόρων από την 1η Ιουλίου δεν θα γινόταν και εξήγησε ότι οι οικονομικοί λόγοι είναι αυτοί που ωθούν στην απόφαση για είσοδο τουριστών στη χώρα. «Ανοίγοντας τα σύνορα παίρνουμε ένα λελογισμένο ρίσκο, είναι στατιστικά αδύνατο να μην έχουμε κρούσματα», είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει γίνει επαρκής προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις.

Γεωργιάδης: Πολύ δύσκολη χρονιά το 2020

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε, επίσης, ότι το 2020 είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και υποστήριξε ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες στο άνοιγμα του τουρισμού. «Έχουμε γίνει σημείο αναφοράς» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η καλή πορεία της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από τον εγχώριο τρόπο διαχείρισης της κρίσης αλλά και από το πώς αντιμετωπίζεται αυτή διεθνώς.

«Ουδέποτε εξετάστηκαν σενάρια πρόωρων εκλογών»

Αναφορικά με τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν εξέτασε ποτέ τέτοια σενάρια. «Έχουμε πάρει μια απόφαση ότι η χώρα πρέπει να γίνει μια σοβαρή χώρα», δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, χωρίς ίχνος αλαζονείας»