ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Επιστολή 7 βουλευτών της ΝΔ σε Χαρδαλιά για το ωράριο στην εστίαση

Οι χθεσινές εικόνες συνωστισμών σε κεντρικά σημεία των πόλεων, αλλά και η αθέμιτη πρακτική καταστηματαρχών να χρησιμοποιούν μουσική παρά τη σχετική απαγόρευση, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» οι νομοταγείς, προκάλεσαν την αντίδραση επτά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έστειλαν επιστολή στο Ν.Χαρδαλιά.

Οι βουλευτές Α.Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κ.Κυρανάκης (Νότια Αθήνα), Χρ.Μπουκώρος (Μαγνησίας), Γ.Μελάς (Α' Πειραιά), Χρ.Μπουτσικάκης (Α' Πειραιά), Χρ.Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Θ.Χειμάρας (Φθιώτιδας) ζητούν από τον Υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων να αναθεωρήσει «τη διάταξη που απαγορεύει τη χρήση μουσικής στην εστίαση, αλλά και την παράταση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα».

«Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ οι επτά βουλευτές της συμπολίτευσης, εκφράζοντας την αγωνία για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Το επιχείρημα των λοιμωξιολόγων περί δυνατής μουσικής και σταγονιδίων φαίνεται πως έχει ορθή βάση, παρ' όλα αυτά μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας αποδεικνύει πως τα μέτρα αυτά καταστρατηγούνται στην πράξη.

Η λύση πάντως, θα μπορούσε να δοθεί από τους ίδιους τους επαγγελματίες της εστίασης που θα μπορούσαν να επιβάλλουν την ορθή λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και υπό το βάρος ελέγχων, που έχει αποδειχθεί πως μπορεί να είναι καθοριστικοί, όταν... η Πολιτεία το αποφασίσει.

Αναλυτικά η επιστολή των επτά βουλευτών: