ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

Δένδιας: Προσχηματικές οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο όταν συνοδεύονται από επιθετικές ενέργειες

15:17
15.09.2020

Την άποψη ότι η αποχώρηση του Oruc Reis είναι ένα πρώτο θετικό βήμα προς την αποκλιμάκωση εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας σημειώνοντας ότι η Αθήνα αναμένει από την Άγκυρα συνέπεια και συνέχεια το επόμενο διάστημα.

 

Κατά η διάρκεια των δήλωσεών του μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την εμπρηστική ρητορική και να αφήσει πίσω της «πολιτικές των κανονιοφόρων» και επανέλαβε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να μπει σε διάλογο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. «Οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο είναι προσχηματικές όταν συνοδεύονται από επιθετικές ενέργειες», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι με τον κ. Σούκρι συζήτησαν τρόπους για επανέναρξη του διαλόγου Ελλάδας - Αιγύπτου με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ που υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα την οποία χαρακτήρισε υπόδειγμα σεβασμού στο διεθνές δίκαιο σε αντίθεση, όπως είπε, με το τούρκο-λιβυκό σύμφωνο που «επιχειρεί να παράξει γειτονιές που στον χάρτη είναι αόρατες»