Δένδιας: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ, όπως και αυτή με τη Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε

20:26
14.10.2021

Μια «ασπίδα προστασίας της χώρας μας» δημιουργεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον Αντονι Μπλίνκεν, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι με αυτή δημιουργείται ένα κέλυφος, κάτω από το οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να επενδύσουν στη χώρα μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  14/10/2021  17:35

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας η πενταετής συμφωνία με ΗΠΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ  14/10/2021  16:33

ΗΠΑ: Έπεσαν οι υπογραφές της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας -Δείτε όλο το κείμενο

«Είχα τη χαρά και την τιμή προ ολίγου να υπογράψω την Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια Συμφωνία που κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα, και μια Συμφωνία η οποία θεωρούμε ότι δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας της χώρας μας. Επίσης, δημιουργεί ένα κέλυφος κάτω από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στη βελτίωση όχι μόνο των αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας, αλλά και επίσης μέσα σε ένα ευρύτερο και γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο δημιουργείται και βελτιώνεται», τόνισε ο Ν. Δένδιας.

«Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η Συμφωνία, όπως και η προηγούμενη Συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε. Αντίθετα, δημιουργεί έναν άξονα σταθερότητας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κοινωνιών της περιοχής. Είναι μια πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε.


Ακολουθήστε το
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο