Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ

Απάντηση Πέτσα στον Τσίπρα: «Εχει ταυτιστεί με τα ψέμματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα»

22:14
20.11.2020

Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις δαπάνες υγείας απάντησε ο Στέλιος Πέτσας με τοποθέτησή του.

Ο κυβεερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρει στη δήλωσή του πως «ο κ. Τσίπρας έχει ταυτιστεί με τα ψέμματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα», τονίζοντας πως τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που επικαλέστηκε αφορά τις δαπάνες υγείας μέχρι τις 29 Απριλίου.

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας έχει ταυτιστεί με τα ψέμματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα. Σε σημερινή δήλωσή του, αναφέρεται σε «στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας».

Όμως, στην αμέσως επόμενη σελίδα της Έκθεσης (σελίδα 45) γράφεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τις σχετικές δαπάνες μέχρι τις 29 Απριλίου, όταν για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είναι πολύ πιο πρόσφατα (στην Έκθεση αναφέρονται οι σχετικές ανά χώρα ημερομηνίες). Από τον Απρίλιο, όταν βγαίναμε από την πρώτη φάση της πανδημίας, έως τώρα λοιπόν οι πρόσθετες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία έφτασαν στα 786 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα.

Διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή θεωρώντας ότι μπορεί έτσι να διασωθεί πολιτικά. Μάταιος κόπος. Τέτοιος ήταν, ίδιος μένει.

O σχετικός πίνακας που αφορά τα στοιχεία ως τις 29 Απριλίου