ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Αλητεία, χυδαιότητα»! Το Twitter κάνει «κομματάκια» τον Βαρουφάκη -Πρότεινε την Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ χωρίς να την ενημερώσει!

08:48
17.01.2020

Σφοδρή κριτική δέχθηκε το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την απόφασή του να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, χωρίς να την ενημερώσει!

Η μητέρα του άτυχου μουσικού, που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι από μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, λίγο αργότερα ευχαρίστησε στον Γιάνη Βαρουφάκη για την πρόταση, ωστόσο όπως ανέφερε σε δήλωσή της δεν μπορεί να την δεχθεί και πως δεν ήταν ενήμερη.

Η απάντηση της Μάγδας Φύσσα στο Γιάνη Βαρουφάκη

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική», αναφέρει η Μάγδα Φύσσα.

Η απάντηση του MέΡΑ25 για τη Μάγδα Φύσσα

Σε απάντηση σχολίων και αντιδράσεων σχετικά με την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το γραφείο τύπου του κόμματος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ25», «όπως είπε ο Γραμματέας μας, κρίνει ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα». Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» - και για αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού».

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση».

Αντιδράσεις στο twitter με την επιλογή Βαρουφάκη

Την ίδια ώρα, λίγο μετά την ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, οι χρήστες του twitter έσπευσαν να σχολιάσουν την είδηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα η πλειοψηφία των χρηστών σχολίασε σφοδρά το γεγονός ότι η Μάγδα Φύσσα δεν ενημερώθηκε για τις προθέσεις του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.


Μερικά ακόμη σχόλια χρηστών από το twitter:

  • Η Μάγδα Φύσσα πιο σοβαρή απ' ότι ο Βαρουφάκης Σιγά την έκπληξη!
  • Ο Βαρουφάκης δεν ενημέρωνε τον εαυτό του για τις κινήσεις που έκανε στη διαπραγμάτευση του 2015, την μάνα Φύσσα θα ενημέρωνε? Το άτομο είναι όπου φυσά ο άνεμος
  • Ο Βαρουφάκης πρότεινε την Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ χωρίς να την ενημερώσει. Η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση. Να θυμίσω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015,στην καρδιά της κρίσης, αυτός κρατούσε το τιμόνι της χώρας, καθώς ήταν προσωπική επιλογή Τσίπρα.