«ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗ NOVARTIS»

Αδωνις: «Το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος, δεν θα αλλάξουμε τη συμφωνία υπέρ της Lamda Development»

17:36
22.07.2019

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ως υπουργός ανάπτυξης αναφερόμενος στην διάσωση της εταιρείας Creta Farm και στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος τις τελευταίες μέρες προκειμένου να επιτευχθεί το θετικό αποτέλεσμα.

«Πριν από λίγες μέρες κάποιοι από τους εργαζόμενους της Creta Farm με ενημέρωσαν ότι αυτή την εβδομάδα η εταιρεία θα έκλεινε και θα έμεναν 800 άνθρωποι χωρίς δουλειά. Το Σάββατο έφερα στο υπουργείο τους εκπροσώπους τεσσάρων συστημικών τραπεζών, έφερα τους μετόχους που είναι σε μια μεγάλη οικογενειακή διαμάχη, χρησιμοποίησα όση πειθώ έχω και αυτό που δεν μπορούσε να γίνει επί σειρά μηνών έγινε πραγματικότητα. Σήμερα υπέγραψαν και οι δύο μέτοχοι το μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες που εξασφαλίζει την ζωή της εταιρείας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στη Βουλή και το μήνυμα που του έστειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας. «Στην πολιτική υπάρχουν και ωραίες στιγμές καταθέτω το μήνυμα που μου έστειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας. “Υπουργέ καλησπέρα και μόνο για το γεγονός ότι μπήκες μπροστά και σήκωσες πάνω σου ένα τόσο σύνθετο ζήτημα εγώ σαν πρόεδρος των εργαζομένων σε ευχαριστώ και σε καλώ για αντικριστό αρνί στην Κρήτη”. Στην πολιτική είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα των ανθρώπων και όχι για να τσακωνόμαστε ή οπουδήποτε αλλού» είπε.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην 72η θέση παγκοσμίως στην επιχειρηματικότητα»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η χώρα κατατάσσεται στην 72η θέση σε επίπεδο επιχειρηματικότητας πρόσθεσε ότι θα τρέξει γρήγορα όλα τα εργαλεία προκειμένου αυτό να αλλάξει ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης ως υπουργός στην θέση του είπε ότι δεν πρόκειται να μηδενίσει τίποτα από το δικό του έργο. «Ως προς το επίπεδο της επιχειρηματικότητας η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 72 μας περνάει η Μολδαβία, το Μεξικό, η Ρουάντα, η Κένυα ,το Μπαχρέιν η Αλβανία και διάφορες άλλες χώρες. Αυτός είναι ο δείκτης της world bank. Αυτή η κατάταξη με τα έργα που προγραμματίζουμε πολύ γρήγορα θα αλλάξει. Εγώ δεν μηδενίσω ότι έκανε ο κ. Δραγασάκης. Δεν θα καπηλευτώ τη δουλειά των προηγούμενων θέλω να βλέπω την πολιτική σαν σκυταλοδρομία που ένας παραλαμβάνει από τον άλλον».

«Σε δύο χρόνια έτοιμος ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδοτήσεων. «Το είχατε προσπαθήσει κι εσείς εν μέρει. Σε δύο χρόνια θα έχουμε τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη αυτό σημαίνει ότι θα πατάει το κουμπί όποιος θέλει να αγοράσει ένα οικόπεδο οπουδήποτε στη χώρα για να κάνει μια επένδυση θα ξέρει τα πάντα για αυτό το μέρος. Με ένα κουμπί θα ξέρει με τι όρους παραλαμβάνει αυτό που θέλει να αγοράσει και να επενδύσει».

«Το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος, δεν θα αλλάξουμε τη συμφωνία υπέρ της Lamda Development»

Αναφερόμενος στο Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε δημοσίως την πολύ καλή δουλειά που έκανε προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα. Ακόμη διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η σύμβαση που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι το έργο θα ξεκινήσει με βάση αυτή την σύμβαση.

«Το Ελληνικό θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει φέτος. Θα τηρηθεί η συμφωνία που ψηφίσατε ακριβώς όπως την ψηφίσατε δεν πρόκειται να κάνουμε αλλαγή της συμφωνίας υπέρ της Lamda Development».

Αιχμηρός
ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική
που άσκησε τις προηγούμενες μέρες ο
Κυριάκος Βελόπουλος για τους ουρανοξύστες
που θα γίνουν στο ελληνικό λέγοντας ότι
δεν είναι δυνατόν να γίνουν ουρανοξύστες
σε σεισμογενή περιοχή

«Η συζήτηση
στην αίθουσα αυτή πρέπει να γίνεται
σοβαρά. Αν νομίζετε ότι δε γίνονται
ουρανοξύστες σε σεισμογενείς περιοχές
προφανώς κατοικείτε σε άλλο πλανήτη
και όχι στον πλανήτη γη. Απόδειξη το
Τόκιο το Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις
σε ιδιαιτέρως σεισμογενείς περιοχές
στην Αμερική».

«Η πολιτισμένη
συζήτηση δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε τη
Novartis»

Πριν κατέβει
από το βήμα ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε
την πολιτισμένη συζήτηση που γίνεται
τις τρεις τελευταίες μέρες στη Βουλή
προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι
η Νέα Δημοκρατία έχει ξεχάσει τι έκανε
ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος εμμέσως στην
υπόθεση Novartis.

“Ο πολιτικός
πολιτισμός ο επικρατεί σε αυτή την
αίθουσα και η νέα σελίδα που έχουμε
γυρίσει δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση
ότι ξεχνάμε τι έγινε σε αυτή τη χώρα.
Ολες οι δεσμεύσεις μας για να ερευνηθούν
οι σκευωρίες του παρελθόντος και όλες
οι προσπάθειες που κάνατε για να πλήξετε
με λάσπη και ψέματα τους πολιτικούς
σας αντιπάλους σας διαβεβαιώ ότι θα
διερευνηθούν μέχρι τέλους. Εύχομαι
κανένας από σας να μην είναι μπλεγμένος.
Δεν θα γίνει η έρευνα για λόγους
ρεβανσισμού αλλά για λόγους Δημοκρατίας.
Όλα θα γίνουν με το θεσμικό τρόπο που
πρέπει και όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι για τις
μέλλουσες γενιές να ξεκαθαρίσουμε ότι
όποιος στο μέλλον πολιτικός σκεφτεί να
εργαλειοποίηση την δικαιοσύνη να φέρει
ψευδομάρτυρες και να στήσει ψευδείς
κατηγορίες για να πλήξει τους πολιτικούς
του αντιπάλους θα έχει το τέλος που του
αξίζει».