ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΗΓΙΖΑΚΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι τιμές είναι 11% κάτω από πέρσι -Τι προτείνουν οι έμποροι

23:47
13.10.2019

Την άποψη ότι το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να διπλασιαστεί, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, εκφράζουν οι έμποροι πετρελαιοειδών.

Μιλώντας στο economistas.gr ο κ. Γιάννης Αληγιζάκης, πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για τη φετινή πορεία της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Παρά ταύτα, όπως τονίζει, «το γεγονός ότι ξεκινάει η σεζόν σε μία τιμή 11% περίπου κάτω από την περσινή, δημιουργεί κάποια μικρή αισιοδοξία για την πορεία των πωλήσεων».

Οι βασικές προτάσεις των εμπόρων για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΕ και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΙΝΟΙΛ, μέσα σε εννέα χρόνια, μέχρι και το 2018, η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 70%. Αυτή η δραματική μείωση, όπως αναφέρει ο Γιάννης Αληγιζάκης οφείλεται στην «κατακόρυφη αύξηση του ΕΦΚ από τα 21€/ χιλιόλιτρο που βρισκόταν από το 2003 μέχρι το 2010 και στα 330€/ χιλιόλιτρο το 2012».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΕΠΕ Γιάννη Αληγιζάκη με τις τελευταίες εκτιμήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης στο economistas.