ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

«Μαραθώνιος» επαφών του Χρήστου Σταϊκούρα: Σήμερα η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης της Οικονομίας

08:36
12.07.2019

Πλήθος επαφών για σειρά «καυτών» ζητημάτων της οικονομίας, όπως τα «κόκκινα» δάνεια και η ρύθμιση 120 δόσεων, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Ο κ. Σταϊκούρας, η ομάδα του οποίου είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, συνάντησε την Πέμπτη τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και γενικούς διευθυντές του υπουργείου.

Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν τα έσοδα και η ρύθμιση των 120 δόσεων, για την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Χρήστος Σταϊκούρας έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό «πακέτο» βελτιώσεων.

 
 

Σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει την πρώτη επίσημη αποτίμηση της κατάστασης στην οποία παραλαμβάνει τα οικονομικά του κράτους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. αναμένεται να παρακαθίσουν οι υφυπουργοί Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και Θόδωρος Σκυλακάκης.

Το Σάββατο η παρουσίαση των στοιχείων από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Τα δεδομένα που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν αύριο, Σάββατο, στην κρίσιμη σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει 9 βασικές ελαφρύνσεις.

Τα στοιχεία της ομάδας Σταϊκούρα θα καθορίσουν, επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε, χθες τηλεφωνική επικοινωνία, σε πολύ καλό κλίμα, με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος προ ημερών ευχήθηκε καλή επιτυχία και έστειλε το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.