ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Bloomberg για ΔΕΗ: Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να της δώσει το «φιλί της ζωής»

15:44
22.07.2019

«To φιλί της ζωής» στη ΔΕΗ σκοπεύει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο αναφέρεται στα σχέδια του πρωθυπουργού για την διάσωσή της.

 

Το πρακτορείο μιλά για τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη προκειμένου να βρεθεί νέος στρατηγικός επενδυτής. Συγκεκριμένα το Bloomberg γράφει χαρακτηριστικά: «Από το Σάββατο που ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει έναν νέο στρατηγικό επενδυτή για τον κυρίαρχο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, η μετοχή της ΔΕΗ ανήλθε στο 7%, το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί από τις 10 Ιουλίου». Αυτό επιβεβαιώνει και η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, όπου η μετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού υπεραποδίδει.

 

Μετέπειτα στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι: «Ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται να μιλήσει και να δώσει λεπτομέρειες για τα κυβερνητικά σχέδια που έχουν σκοπό να βοηθήσουν την ΔΕΗ». Σημειώνεται ότι ο υπουργός σε συνέντευξή του προ ημερών στον ΣΚΑΪ είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει μαγική λύση, καταλήγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη. Εχει ζητήσει κατ΄επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Ομως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε», είχε πει.