ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Γιατί δεν θα προβληθεί η ταινία του Τ. Μπουλμέτη στη Ν. Σμύρνη

16:28
23.01.2018

Την αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος της Ευτύχης Παλλήκαρης στην ιστοσελίδα της Athensvoice.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Παλλήκαρης στο σημείωμα του:

Την περασμένη εβδομάδα πήγαμε με παρέα στο «Σπόρτινγκ» στη Νέα Σμύρνη, για να δούμε την ταινία The Post. Περιμένοντας στο φουαγιέ του κινηματογράφου, ξεφύλλισα το φυλλάδιο με τις ταινίες «προσεχώς». Ανάμεσά τους και το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, με αναφορά την επική νίκη της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ στο Παναθηναϊκό Στάδιο με αντίπαλο την Σλάβια Πράγας και την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού κυπέλου για ελληνική ομάδα. Όμως, μας έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρχε η αντίστοιχη αφίσα, σε αντίθεση με τις άλλες ταινίες, στις προθήκες.

«Πότε θα ανέβει το 1968;» ρωτήσαμε τον ιδιοκτήτη του σινεμά. «Δεν θα την ανεβάσουμε», μας απάντησε. Η εξήγησή του για την απόφαση αυτή μας άφησε σύξυλους: Πριν από λίγες μέρες, εισέβαλε στο σινεμά μια ομάδα φανατικών οπαδών της ομάδας του Πανιωνίου. Οι Panthers -όπως αποκαλούνται- απείλησαν τον ιδιοκτήτη πως εάν τολμήσει να προβάλει την ταινία, θα κάνουν το σινεμά «καλοκαιρινό»!

Κι επειδή οι «Πάνθηρες» δεν αστειεύονται, ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε για βοήθεια στον Δήμαρχο. Η απάντηση που πήρε; Να μην μπλέξει με αυτούς, καλύτερα να μην ανεβάσει την ταινία γιατί θα έχει κακά ξεμπερδέματα!

Συμπέρασμα πρώτο: η ανομία εξαπλώνεται σαν καρκίνωμα στον κοινωνικό ιστό. Από τους «αναρχο-ιδιοκτήτες» του ΕΜΠ και τον «Ρουβίκωνα», η πρακτική των απειλών, η στοχοποίηση προσώπων -μη αρεστών είτε γιατί έχουν διαφορετική άποψη είτε γιατί είναι επιχειρηματίες- γίνεται πρακτική καθημερινή από ομάδες που είτε δεν τους αρέσει ο Phylax είτε δεν γουστάρουν μια ταινία είτε βεβηλώνουν ιστορικά μνημεία είτε καίνε παραδοσιακά κτίρια είτε συναντούν στο δρόμο άλλες αντίπαλες ομάδες. Οι σύγχρονες συμμορίες, λόγω της ανομίας, παίρνουν το «νόμο» στα χέρια τους…

Συμπέρασμα δεύτερο: Οι αρχές δείχνουν ανήμπορες να τηρήσουν τη νομιμότητα, αρχής γενομένης από την ανοχή στα «ντου» του «Ρουβίκωνα» σε Βουλή και υπουργεία μέχρι την ασύδοτη δράση οργανωμένων ομάδων στις γειτονιές. Εδώ οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Η ανοχή στην ασυδοσία είναι που ενθαρρύνει τους όποιους «Πάνθηρες» να κλιμακώνουν τις δραστηριότητές τους. Και η Πολιτεία -εν προκειμένω η δημοτική αρχή- να συμβουλεύουν τους θιγόμενους να κάτσουν στα αυγά τους…