ΥΠΕΘΑ: Επιπλέον χρηματοδότηση έως 10,3 εκατ. ευρώ για ναυπήγηση δύο πυραυλάκατων και ολοκλήρωση εργασιών σε υποβρύχια

23:44
21.04.2021

Τη διάθεση επιπλέον ποσού έως 10,3 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών και την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για τη συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των δοκιμών των υποβρυχίων, περιλαμβάνει τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων».

Με την ίδια τροπολογία, μεταξύ άλλων, διατίθεται επιπλέον ποσό έως 3,175 εκατ. ευρώ για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης της πυραυλακάτου υπ' αρ. 6, που έχει ήδη παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και της πυραυλακάτου υπ' αρ. 7. Τα ποσά που θα διατεθούν αφορούν στη συμβασιοποίηση προμήθειας υλικών και ανάθεσης εργασιών - παροχής υπηρεσιών (που εκκρεμούν και αφορούν σε υλικά και υπηρεσίες για τη συνέχιση της ναυπήγησης των πυραυλάκατων και στην πληρωμή της μισθοδοσίας, των λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ καθώς και των υπηρεσιών μετακίνησης προσωπικού) και θα καταλογιστούν στην εταιρεία «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε. (ΝΒΕΕ ΑΕ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταβολή από το Πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την 1η Απριλίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  21/04/2021  11:44

Παναγιωτόπουλος για την προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117


O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  20/04/2021  19:55

Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα προωθεί την παγίωση της αμυντικής διπλωματίας»

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr