ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει τώρα ότι ως τα Χριστούγεννα η Μόρια θα έχει μόνο 1.000 υπεράριθμους μετανάστες

16:27
07.12.2018

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πηγές του, είναι -μέχρι τα Χριστούγεννα- να μετακινηθούν τόσοι αιτούντες άσυλο από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ώστε να παραμένουν εκεί όχι περισσότεροι από 4.000 (αν και οι προδιαγραφές του είναι για 3.000 άτομα).

 Σήμερα μετά την αναχώρηση χθες 300 ατόμων με το πλοίο της γραμμής (με κατεύθυνση τον Πειραιά), η Μόρια φιλοξενεί επίσημα 5.388 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλοι 300 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το βράδυ και άλλοι τόσοι την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σύνολό τους οι αναχωρούντες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο (οικογένειες με παιδιά, άρρωστοι, γυναίκες μόνες κ.λπ.).

Οπως έχει γίνει γνωστό, οι αναχωρούντες από τη Λέσβο κατευθύνονται από τον Πειραιά σε δομές που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο η Μόρια είχε βρεθεί να φιλοξενεί περί τα 9.000 άτομα τα οποία ζούσαν κάτω από άλθιες συνθήκες με αποτέλεσμα η χώρα να γίνεται πρωτοσέλιδο στον ξένο τύπο ξανά για έναν άσχημο λόγο. Τα περισσότερα δημοσιεύματα μιλούσαν για το «κολαστήριο της Μόριας», περιγράφοντας τις τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο hot spot αλλά και την έξαρση της εγκληματικότητας.