15 ΚΑΙ 17 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Δύο ανήλικοι Ελληνες προσήχθησαν ως κύριοι ύποπτοι

23:35
15.01.2021

Δύο ανήλικα αδέλφια, ελληνικής καταγωγής προσήχθησαν ως οι κύριοι ύποπτοι για την επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό.

Πρόκειται για δύο αδέλφια από το Περιστέρι ηλικίας 15 και 17 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές. Η ΕΛΑΣ αναμένει την αναγνώριση από το θύμα της επίθεσης και κρατούνται στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών στην Κυψέλη. Εφόσον ο σταθμάρχης τους αναγνωρίσει, αναμένεται να εκδώσει το πρωί ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους ο Εισαγγελέας.

Η κατάθεση του 52χρονου σταθμάρχη του μετρό

Ο 52χρονος σταθμάρχης, ο οποίος έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά και το πρόσωπο, έδωσε χθες την πρώτη του κατάθεση για το συμβάν υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι αιφνιδιάστηκε καθώς του επιτέθηκαν πισώπλατα. Χθες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έδειξαν στον άτυχο σταθμάρχη φωτογραφίες νεαρών που έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι οι δράστες της επίθεσης είναι σεσημασμένοι.

Όπως ισχυρίστηκε ο 52χρονος στην κατάθεσή του, τα δύο άτομα που τον ξυλοκόπησαν στην αποβάθρα του μετρό Ομονοίας ήταν νεαρά σε ηλικία, μιλούσαν καλά ελληνικά. Μάλιστα, όπως είπε μπορεί να τους αναγνωρίσει εύκολα καθώς θυμάται αρκετά καλά τα πρόσωπά τους. Σημειώνεται ότι ο άγριος ξυλοδαρμός προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.