ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τέλος στο «περούκα – γκέιτ»: Το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την δίωξη των δημοσιογράφων Δημάδη και Σουλτογιάννη

15:59
17.01.2020

«Αυλαία» πέφτει στην υπόθεση του «περούκα – γκέιτ», με πρωταγωνιστές τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη.

Το δικαστήριο που είχε αναλάβει να εκδικάσει το «περούκα – γκέιτ» κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των δυο δημοσιογράφων, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το «περούκα – γκέιτ» αφορά στο περιστατικό της παρακολούθησης του Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη, από τον Θάνο Δημάδη και τον Δημήτρη Σουλτογιάννη. Πέραν αυτού, ωστόσο, κατηγορούνται ότι είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη, υπογράφοντας με το όνομά του.

«Περούκα – γκέιτ»: Τι δήλωσαν Δημάδης, Σουλτογιάννης και Χριστοφορίδης

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης υποστήριξε με ανάρτησή του στο twitter ότι η Δικαιοσύνη σήμερα μίλησε και έκρινε ότι η δίωξη που του είχε ασκηθεί ήταν παράνομη:Σε παρόμοιο τόνο, ο Δ. Σουλτογιάννης έκανε λόγο για δικαίωση και τόνισε ότι ο Γιώργος Χριστοφορίδης «θα αντιμετωπίσει όλες τις νομικές συνέπειες».Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χριστοφορίδης διέψευσε ότι πρόκειται για δικαίωση σημειώνοντας τα εξής:

«Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου. Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία».

Ο κ. Χριστοφορίδης γνωστοποίησε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί πλέον από τα αστικά δικαστήρια.