Τα χαμόγελα της εστίασης ανθίζουν

11:17
03.05.2021

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της Ανάστασης και γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα χαμογελάσει όλη η Ελλάδα. Ανοίγει η εστίαση, ένας σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, και ένας σημαντικός τομέας της κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής της χώρας μας.

Τα χαμόγελα της εστίασης, θα παρασύρουν στη χαρά εκατοντάδες τομείς που προμηθεύουν την εστίαση με πρώτες ύλες και συμπληρωματικά προϊόντα. Οινοπαραγωγοί, ζυθοπαραγωγοί, εταιρείες αναψυκτικών, αποσταγμάτων, αλκοολούχων ποτών, παραγωγοί τροφίμων, αλλά και μικροπαραγωγοί και καλλιεργητές σηκώνουν τα μανίκια και ξαναβάζουν μπρος τις μηχανές. Μια νέα εποχή ανατέλλει, με τα χαμόγελα ν’ ανθίζουν.Tα χαμόγελα των επαγγελματιών θα προκαλέσουν και τα δικά μας, γιατί σε όλους εμάς, τους πολίτες, το κλείσιμο της εστίασης ήταν μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες της πανδημίας. Γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς, οι ταβέρνες, τα εστιατόρια και τα καφενεία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

Στη διάρκεια του lockdown, μάς έλειψαν πολλά, αυτό όμως που μάς έλειψε περισσότερο ήταν η ανθρώπινη επαφή, άρα και η σχέση μας με την εστίαση, με τις ταβέρνες, τα καφενεία, τα μπαρ, τα εστιατόρια. Για να ζήσουμε πάλι και να θυμηθούμε στιγμές από τα περασμένα: όμορφες παρέες, κουβεντολόι, τσιμπούσια, γλεντοκόπια, γιορτές και γενέθλια, έρωτες και αγάπες, μεθύσια, μαλώματα και τσακωμούς, για να απαριθμήσω μερικά από όσα μένουν αναλλοίωτα στη μνήμη μας. Κι εμείς οι Έλληνες, που -όταν θέλουμε- ήμαστε ο πιο αγαπησιάρικος και αλληλέγγυος λαός, θα πρέπει σ’ αυτό το ξεκίνημα, να δώσουμε στην εστίαση το ζωοδόχο φιλί που της αξίζει: στα μαγαζιά του τόπου μας, της γειτονιάς μας, ενισχύοντας με τις επιλογές μας τον εσωτερικό τουρισμό. Εφέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να τιμήσουμε και να υποστηρίξουμε όλους αυτούς τους επαγγελματίες που τόσα χρόνια τα μαγαζιά τους μας πρόσφεραν τόσες χαρές και τόσες όμορφες αναμνήσεις. Να τους δώσουμε κουράγιο, ενώ ταυτόχρονα να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, τη συναναστροφή και τη χαρά στους χώρους της εστίασης.