Στον εισαγγελέα οι τρομοκράτες -Η ληστεία και ο τραυματισμός που οδήγησαν στις συλλήψεις

19:14
09.11.2019

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες τρομοκράτες μετά την ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σήμερα που οδήγησε στην ταυτοποίηση της δράσης της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία και μία 39χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων. Ακόμη αναζητείται 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τις ίδιες ενέργειες με τους δύο άλλους συλληφθέντες και σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Συνολικά διενεργήθηκαν δεκατρείς κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση δεκαπέντε άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Οι δύο γιάφκες

Η κεντρική γιάφκα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας βρισκόταν στην Κυψέλη. Τα όπλα μεταφέρθηκαν μετά την 21η Οκτωβρίου (όταν τα μέλη της οργάνωσης έκαναν τη ληστεία στο Χολαργό) στο διαμέρισμα του Χολαργού, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57. Το διαμέρισμα της Κυψέλης καθαρίστηκε επιμελώς με χλωρίνη και δεν βρέθηκαν όπλα. Στο διαμέρισμα του Χολαργού βρέθηκε μεγάλος οπλισμός.

Η γιάφκα της Κυψέλης είχε ενοικιαστεί από τον 46χρονο που αναζητείται, με τα στοιχεία άλλου προσώπου.

Στη γιάφκα του Χολαργού βρέθηκαν 5 καλάσνικοφ ένα εκ των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η ταυτοποίηση του όπλου

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τη βαλλιστική εξέταση, πρόκειται για την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία έχει επιτεθεί δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τρεις φορές σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, μία φορά στην πρεσβεία του Μεξικού και είναι η οργάνωση που είχε πετάξει χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία πριν την επίσκεψη Ομπάμα.

Η ληστεία στο Χολαργό που ξετύλιξε το κουβάρι

Κομβικό σημείο για την εξάρθρωση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αποτελεί η ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην οδό 17ης Νοεμβρίου στο Χολαργό. Κατά τη διάρκεια της ληστείας ο 41χρονος από λάθος χειρισμό πυροβόλησε με το καλάσνικοφ τραυματίζοντας τον 46χρονο συνεργό του που αναζητείται, ενώ η γιάφκα της οργάνωσης είναι μερικά μέτρα μακρύτερα από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ και δίπλα σε σπίτι εισαγγελέα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει γείτονας.