ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου με τον σύζυγό του -Τούς ξενάγησαν Σαμαράς και Παντερμαλής [εικόνες]

16:04
01.08.2020

Διακοπές στην Ελλάδα κάνουν ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ο σύζυγός του. Πρώτος σταθμός τους, για λίγες ώρες, η Αθήνα.

Τηρώντας όσα είχε πει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές ημέρες στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι δηλαδή θα κάνει φέτος διακοπές στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ έφθασε σήμερα στη χώρα μας μαζί με τον σύζυγό του Γκοτιέ Ντεστενέ.

Τελικός προορισμός του ζευγαριού η Πάρος. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου με τον σύζυγό του έκαναν μια στάση στην Αθήνα για να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης. Μάλιστα, ο κ. Μπετέλ επικοινώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να γευματίσουν μαζί στο Μουσείο της Ακρόπολης και να τους ξεναγήσει στους χώρους της συλλογής. Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε λοιπόν στο Μουσείο της Ακρόπολης και μαζί με τον πρόεδρο του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή ανέλαβαν την ξενάγηση του κ. Μπετέλ και του συζύγου του.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του iefimerida φαίνονται οι κ.κ. Σαμαράς και Παντερμαλής να ξεναγούν τον πρωθυπουργό τους κ.κ. Μπετέλ και Ντεστενέ στους χώρους του Μουσείου και να ποζάρουν όλοι μαζί για τις αναμνηστικές φωτό. Φυσικά, όλοι τους φορούσαν τα απαραίτητα καλύμματα προσώπου, τα οποία ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωτικά για το Μουσείο της Ακρόπολης πριν επιβληθεί χθες η χρήση τους σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από Σαμαρά Παντερμαλή για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου
Ο κ. Σαμαράς ανέλαβε να ξεναγήσει τον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό και τον σύζυγό του.

Να σημειωθεί ότι ο Ξαβιέ Μπετέλ είχε σπουδάσει με Erasmus στη Θεσσαλονίκη ναυτικό και εκκλησιαστικό δίκαιο.

Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από Σαμαρά Παντερμαλή για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου
Μπετέλ και Ντεστενέ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ανεκτίμητα εκθέματα ακούγοντας προσεκτικά όσα είχαν να τους πουν οι κκ Σαμαράς και Παντερμαλής
Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου
Σαμαράς, Παντερμαλής, Χαβιέ Μπετέλ και σύζυγός στο μουσείο της Ακρόπολης
Σαμαράς, Παντερμαλής, Χαβιέ Μπετέλ και σύζυγός
Η αναμνηστική φωτό των 4 με φόντο την Ακρόπολη