Στο «κόκκινο» η ζήτηση για βίλες με πισίνα -Οι τιμές στους τοπ ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι

20:27
04.05.2021

Η ζήτηση για βίλες με πισίνα σε δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος, είναι στα ύψη.

Πρόκειται για εντυπωσιακές πληρότητες έως και πάνω από 90% που καταγράφονται σε πολυτελείς κατοικίες με ιδιωτική πισίνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cyclades24. Τουρίστες με οικονομική επιφάνεια επιλέγουν αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν υγειονομική ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Γιατί οι τουρίστες θέλουν αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα;

Η εικόνα φαίνεται πως είναι πολύ διαφορετική στην premium αγορά των πολυτελών κατοικιών με ιδιωτική πισίνα, την ώρα που τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αναζητούν κρατήσεις για το καλοκαίρι. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τη φετινή χρονιά όπως και το 2020, οι περισσότεροι τουρίστες φαίνεται πως θα επιλέξουν κυρίως αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες φιλοξενίας ακινήτων που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/ και με σήμα του Ε.Ο.Τ και αφορούν αποκλειστικά βίλες με ιδιωτική πισίνα (σε Μύκονο και Σαντορίνη) ή με κοινόχρηστη πισίνα (στην υπόλοιπη Ελλάδα), τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσο αφορά στις πληρότητες που καταγράφονται για το καλοκαίρι του 2021.

Στα ύψη η ζήτηση στους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα

Η πληρότητα στο νησί των ανέμων για ιδιωτική βίλα με ιδιωτική πισίνα (με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή) αγγίζει το 85% για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ υπάρχουν χρονικά διαστήματα εντός των καλοκαιριών μηνών κατά τα οποία η πληρότητα αγγίζει το 99%. Στη Σαντορίνη, η πληρότητα κυμαίνεται από 90% έως 96% για το σύνολο των καλοκαιρινών μηνών (Ιούνιο – Αύγουστο). Στη Σκιάθο η πληρότητα κυμαίνεται από 94% έως 97%, στη Σκόπελο από 88% έως 94%, στην Πάρο από 87% έως 91%, στη Ζάκυνθο αγγίζει το 86% και στα Χανιά από 86% έως 89% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο cyclades24, οι εντυπωσιακές πληρότητες δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες, διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, ξενώνες ή/και πανσιόν, αλλά ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή/και κοινόχρηστη πισίνα. Πρόκειται για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν στοχεύουν στα μέσα εισοδήματα αλλά σε ταξιδιώτες – τουρίστες τόσο εγχώριους, όσο και αλλοδαπούς που διαθέτουν οικονομική άνεση. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως οι εν λόγω πληρότητες δεν αποτελούν «κλειδωμένες» κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια επιθυμία, μια τάση των τουριστών για το καλοκαίρι του 2021 στους top διεθνείς καλοκαιρινούς προορισμούς που διαθέτει η χώρα μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βίλες με ιδιωτική πισίνα δεν είναι, άλλωστε, αριθμητικά πάρα πολλές. Πάντως, μπορεί οι πληρότητες που καταγράφονται, να είναι υψηλές και εντυπωσιακές, αλλά το κόστος διαμονής καταγράφεται σταθερό και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μειωμένο. Η μείωση φτάνει στο 20% με 25% για τα υψηλά κόστη διαμονής σε σχέση με το 2020, ενώ σε σχέση με το 2019 το κόστος διαμονής σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις υψηλότερες ζητούμενες τιμές, είναι μειωμένο ακόμα και κατά 60% ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 6 ενήλικες, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη - διαχειριστή.

Από τι καθορίζονται οι τιμές;

Σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης των τιμών και της πληρότητας αποτελεί η πολιτική ακύρωσης για την εκάστοτε κράτηση που πραγματοποιεί ο επισκέπτης. Η πολιτική ακύρωσης έχει προεπιλεγεί από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, μέσα από τις διαθέσιμες πολιτικές που προσφέρουν οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του Ε.Ο.Τ, όλο το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού λόγω των ειδικών συνθηκών που διανύουμε, επιλέγουν κυρίως την ευέλικτη πολιτική ακύρωσης.

Για τη Μύκονο, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E–Real Estates, από την έρευνα που έγινε σε διεθνώς γνωστές ιστοσελίδες στην οποία έχουν εγγραφεί ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/ και με σήμα του ΕΟΤ, οι διαθέσιμες βίλες με ιδιωτική πισίνα τον μήνα Ιούνιο αγγίζουν τις 143, τον Ιούλιο 117 και τον Αύγουστο 124. Σημειώνεται πως το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας και είναι το minimum.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Το design του 360 Caldera View House στη Σαντορίνη
DESIGN  11/04/2021  17:41

«360 Caldera View House»: Πώς μια κατοικία στη Σαντορίνη απέκτησε υπέροχο boho chic αέρα [εικόνες]


Ζευγάρι βγάζει φωτογραφία με φόντο την Ακρόπολη
ΕΛΛΑΔΑ  03/05/2021  14:14

Σπάει το lockdown: Ανοίγουν σχολεία, τουρισμός, μετακινήσεις μετά την εστίαση

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr