ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ

Σαϊτοπόλεμος: Για το... 2020 πάει η δίκη για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη

21:26
15.05.2019

Αναβλήθηκε για άλλη μια φορά σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, η δίκη των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου.

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 10 Φεβρουαρίου του 2020. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις συνθήκες διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου, την οποία διεξάγει η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Το χρονικό του φονικού σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτας

Ο 53χρονος εικονολήπτης – δημοσιογράφος Κώστας Θεοδωρακάκης, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή του Πάσχα (28 Απριλίου, φέτος) μετέβη στο σημείο όπου θα ελάμβανε χώρα ο σαϊτοπόλεμος της Καλαμάτας για να καταγράψει εικόνες.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το εκρηκτικό έθιμο, ωστόσο, η τσάντα ενός εκ των σαϊτολόγων έπεσε στο έδαφος με συνέπεια κάποιες σαΐτες να εκτοξευθούν με μεγάλη ταχύτητα προς τον ουρανό, αλλά και προς το πλήθος.

Μια από αυτές τις σαΐτες «βρήκε» στο κεφάλι τον άτυχο 53χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, είχε μιλήσει το μοιραίο βράδυ στο iefimerida επιβεβαιώνοντας ότι δέχθηκε πλήγμα «στο κεφάλι, στον εγκέφαλο ουσιαστικά. Δεν υπάρχει πιο επίσημη και πιο δυσάρεστη ενημέρωση. Ο άνθρωπος είναι νεκρός» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζος.