ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ

Ντοκουμέντο από τον Εβρο: Συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες εντοπίζουν και σταματούν μετανάστες [βίντεο]

09:27
16.09.2020

Τέλη Αυγούστου. Εβρός. Πύθιο και Γεμιστή. Στα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το iefimerida.gr συνοριοφύλακες αποτρέπουν παράνομους διακινητές να αποβιβάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στο Ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες 200 έως 400 άτομα προσπαθούν καθημερινά να περάσουν από τον ποταμό Έβρο στο Ελληνικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ίδια εικόνα και στις Φέρες λίγες ημέρες αργότερα. Με θερμικές κάμερες οι συνοριοφύλακες εντοπίζουν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων και αποτρέπουν την είσοδο τους στην Ελλάδα. Η μάχη για την φύλαξη είναι καθημερινή και απαιτητική καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό σαν μοχλό πίεσης όταν θέλει να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Άλλωστε τα γεγονότα του Περασμένου Μαρτίου δείχνουν ότι οι Ελληνικές δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση ενισχύει τις υποδομές και ήδη στον Έβρο έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους άσκηση οι νέοι συνοριοφύλακες.Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: Θα κρατήσουμε όρθιο των Εβρο

Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλαντης Γιαλαμας περιγράφει στο iefimerida.gr την καθημερινή μάχη που δίνουν οι ελληνικές δυνάμεις για να κρατήσουν ασφαλή τα σύνορα της χώρας μας.


«Καθημερινά στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Νόμου μας δίνουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας να κρατήσουμε τα σύνορα μας. Περιμένουμε οι εξαγγελίες για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στόλο οχημάτων να πραγματοποιηθούν καθώς ήδη οι νέοι Συνοριοφύλακες έχουν αρχίσει την πρακτική τους. Το μήνυμα που δίνουμε από την δική μας πλευρά είναι αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, επαγγελματισμό, ψυχραιμία και λέμε με ηθικό ακμαιότατο ο Έβρος έμεινε Όρθιος και θα παραμείνει όρθιος».