«ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ»

Νικολάου: Στην περίπτωση Κουφοντίνα τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες

14:34
22.02.2021

Για πλήρη εφαρμογή του νόμου κάνει λόγο η Σοφία Νικολάου, αναφερόμενη στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Σε συνέντευξή της στο liberal.gr, η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής σημειώνει ότι για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της απεργίας πείνας του εκτελεστή της 17Ν.

«Καμιά παραβίαση των νόμων δεν υπάρχει. Το αντίθετο, τηρήθηκαν και συνεχίζουν να τηρούνται χωρίς εκπτώσεις όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Να θυμίσω τα γεγονότα για να καταλάβουν όλοι ότι τηρήθηκαν οι νόμοι. Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε τη μεταγωγή του Κουφοντίνα, καθώς και άλλων 6 κρατουμένων από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I και σε άλλα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Είχε προηγηθεί απόφαση της Γενικής Γραμματείας νωρίτερα, στις 17 Δεκεμβρίου, προς όλες τις εισαγγελίες της χώρας, να μην εκδίδονται φυλακιστήρια που αφορούν το συγκρότημα Κράτησης Κορυδαλλού, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της πανδημίας και την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική. Ετσι, την 21η Δεκέμβρη, με έκτακτη μεταγωγή ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στον Πειθαρχική φυλακή Δομοκού στην οποία κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές. Ο Κορυδαλλός είναι Κατάστημα κράτησης τύπου Α΄ και σε αυτό κρατούνται υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης», σημειώνει η κ. Νικολάου.

 

Παράλληλα, αναρωτιέται «αν η απεργία πείνας μπορεί να γίνει επίσημο ένδικο μέσο κάθε φυλακισμένου. Αν μπορεί κάθε κρατούμενος να προχωρά σε απεργία πείνας προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα αίτημά του. Ας αναρωτηθούν όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει απεργία πείνας και να εκβιάζει την Πολιτεία. Τι θα συμβεί αν αύριο κάνουν απεργία πείνας τα καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή; Τι θα συμβεί αν ένας δολοφόνος ή βιαστής αποφασίσει να κάνει απεργία πείνας για να πάει στη φυλακή που ο ίδιος επιθυμεί;» σημειώνει η Σοφία Νικολάου.