ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΥΠΑ

Με γερανούς απομακρύνουν το αεροσκάφος που βρέθηκε σε χαντάκι στη Νάξο [εικόνα]

23:54
12.07.2019

Κλιμάκιο μηχανικών έσπευσε στο αεροδρόμιο της Νάξου για να απομακρύνει το αεροσκάφος που βρέθηκε σε χαντάκι.

Το αεροσκάφος βρέθηκε εκτός αεροδιαδρόμου μετά από λάθος χειρισμό κατά τη διαδικασία της τροχοδρόμησης. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει «ότι στις 17:30 το απόγευμα, της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019, ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ART42 κατά την διάρκεια τροχοδρόμησής του για να πάρει θέση για απογείωση βγήκε εκτός διαδρόμου».

Φωτογραφία από το αεροδρόμιο της Νάξου

«Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 46 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα της πτήσης, (κωδικός GQ 405), από Νάξο για Αθήνα εκκένωσαν το αεροπλάνο από την σκάλα χωρίς να καταγραφεί ούτε ένας τραυματισμός. Σύμφωνα με το αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Νάξου στο σημείο του ατυχήματος βρεθήκαν από την πρώτη στιγμή το Πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο και η Ελληνική Αστυνομία».

Εργασίες για τον απεγκλωβισμό του αεροπλάνου
Εργασίες για τον απεγκλωβισμό του αεροπλάνου

Στις 20:30 το βράδυ έφτασε με ελικόπτερο στο νησί κλιμάκιο μηχανικών της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου με ειδικά γερανοφόρα οχήματα που έχουν διαθέσει οι φορείς του νησιού να απομακρύνουν το ελικοφόρο με ασφάλεια από το σημείο που βγήκε εκτός διαδρόμου απογείωσης. Όλοι οι επιβάτες με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας αναχώρησαν για Αθήνα με το πλοίο.

Από την ΥΠΑ έχει εκδοθεί σχετική Notam για το συμβάν και το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να μετακινηθεί το αεροσκάφος από το σημείο που βγήκε έκτος πορείας σε ασφαλές θέση στάθμευσης του αερολιμένα. Για το αεροπορικό συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου έχει ενημερωθεί για ενέργειές της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.