ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μαξίμου: Να αφήσει ο Πολάκης τους επιδημιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους

00:05
27.03.2020

Απάντηση στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έκανε εκτιμήσεις σχετικά με το εύρος της πανδημίας του κορωνοιού και τον αριθμό των κρουσμάτων, δίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

 

«Ο κ Πολάκης ας αφήσει τους επιδημιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους. Αν θέλει να προσφέρει να γραφτεί στην πλατφόρμα των εθελοντών», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο OPEN, κατήγγειλε το ύψος της αποζημίωσης που συμφώνησε η κυβέρνηση με τις ιδιωτικές κλινικές για τις κλίνες ΜΕΘ.
Παράλληλα, ευχήθηκε να συνεχίσει ο ρυθμός αύξησης της επιδημίας κορωνοϊού στην χώρα μας ως έχει, αφού με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα μέτρα περιορισμού αποδίδουν και πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται από όλους. Σχετικά με τους ελέγχους, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στην Ελλάδα επιλέχθηκε το σύστημα των στοχευμένων ελέγχων και δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο της Ν. Κορέας.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι τώρα τα κρούσματα είναι 40.000-50.000 και οι εκτενείς έλεγχοι δεν έχουν πλέον νόημα, ενώ υπογράμμισε ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες όμως, πρέπει να ελέγχονται οπωσδήποτε.