ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Το λιμάνι στο Κατακόλο πήρε το όνομα «Ιωάννης Σπ. Λάτσης» [βίντεο]

18:45
14.09.2018

Με σύσσωμη την οικογένεια Λάτση να δίνει το παρόν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού του Κατακόλου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης».

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αείμνηστο Ευεργέτη του Κατακόλου καπετάν Γιάννη Σπ. Λάτση, με ομόφωνη απόφασή του, πρότεινε αρμοδίως την  αλλαγή του ονόματος τού λιμανιού σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης», κάτι το οποίο με την υπογραφή της σχετικής απόφασης, αποδέχθηκαν οι τότε Υπουργοί Ναυτιλίας και Εσωτερικών κ.κ. Παν. Κουρουμπλής και Παν. Σκουρλέτης.

Η τελετή της ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.Η τελετή διεξήχθη παρουσία πολλών επισήμων προσκεκλημένων, ξεκινώντας με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, στο χώρο μπροστά από τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου, όπου έχει τοποθετηθεί και η πινακίδα με το νέο όνομα.

Ακολούθως στο χώρο μπροστά από το πλωτό μουσείο «ΝΕΡΑΪΔΑ» που ναυλοχεί στο Κατάκολο και οι προβλεπόμενες και σχετικές ομιλίες που αφορούν στην ονοματοδοσία του λιμανιού.

Ανακοινώνεται επίσης ότι το πλωτό μουσείο «ΝΕΡΑΪΔΑ» θα είναι επισκέψιμο από το κοινό, από την 15ηέως και την 23η Σεπτεμβρίου (και ώρες 9 πμ – 2 μμ και από 5 – 9 μμ).

Πηγή: Patrisnews