Κορωνοϊός -«Καμπανάκι» για τους διασωληνωμένους: Σχεδόν 1 στους 3 κάτω των 64 ετών - Μάχη στη ΜΕΘ δίνει 28χρονος

21:04
13.09.2020

Ανησυχία για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στους νέους στην Ελλάδα εκφράζουν οι επιστήμονες.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Αττικής. Η πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού αυτό το διάστημα θεωρείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω του αυριανού ανοίγματος των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας νωρίτερα έδωσε στη δημοσιότητα οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξηγώντας τις δυο περιπτώσεις κατά τις οποίες μαθητές -καθώς και εκπαιδευτικοί- θα μπορούν να απουσιάζουν αιτιολογημένα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω επιδημιολογικού φορτίου θα υπάρξουν για σχολεία που δεν θα ανοίξουν.

Κορωνοϊός: To 29% των διασωληνωμένων είναι κάτω των 64 ετών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, από τους 54 διασωληνωμένους με κορωνοϊό, η μια περίπτωση είναι στην κατηγορία των 18 έως 39 ετών, οι 15 από 40 έως 64 ετών και 38 από 65 ετών και άνω:

Από τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ

Αυτό σημαίνει ότι το 29,6% είναι κάτω των 64 ετών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», μάχη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών δίνει ένας 28χρονος από την Κάτω Αχαΐα.

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι η εισαγωγή του 28χρονου στη ΜΕΘ αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν έπασχε από κάποιοι υποκείμενο νόσημα. Ο νεαρός δεν είναι διασωληνωμένος και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχει αίσια έκβαση.

Γκάγκα (Πνευμονολόγος «Σωτηρία»): Τρομακτική η αύξηση των κρουσμάτων

Την ίδια στιγμή, η Πνευμονολόγος – Συντονίστρια και Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής «ΣΩΤΗΡΙΑ», Μίνα Γκάγκα, δήλωσε, μιλώντας στο MEGA, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι τρομακτική καθώς υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης και τετραπλασιασμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, στην Αττική, υπάρχουν ήδη κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο επειδή στο λεκανοπέδιο βρίσκεται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, η καθημερινή επαφή πρέπει να είναι συνεχώς προσεχτική για τους επόμενους μήνες, υποστήριξε.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η κυρία Γκάγκα εξήγησε στην εκπομπή του MEGA πως αυτά πρέπει να ανοίξουν με τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας και πως τα παιδιά είναι εξαιρετικά ώριμα να διαχειριστούν την κατάσταση και να προσαρμοστούν.