ΘΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Καταλήψεις τέλος -Χτίζουν τις εισόδους στα κτίρια μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

09:39
19.09.2019

Ελεύθερα από τις καταλήψεις είναι πλέον τα δύο κτίρια στην Αθήνα, το πρώτο στη συμβολή των οδών Σουρμελή και Αχαρνών και το δεύτερο στην οδό Αχαρνών 22, μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ..

Πλέον η ευθύνη των κτιρίων περνάει στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος βρίσκεται σε συντονισμό με την ΕΛ.ΑΣ. και ξεκινούν οι διαδικασίες για την καθαριότητα των κτιρίων, του σφραγίσματος τους για να μην ξαναμπούν καταληψίες, αλλά και τη φροντίδα της γύρω περιοχής.

Ο Δήμος Αθηναίων σφραγίζει τα κτίρια μετά τη λήξη των καταλήψεων

Φορτηγά του δήμου Αθηναίων μετέφεραν οικοδομικά υλικά στα κτίρια που «απελευθέρωσε» νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να σφραγιστούν και να αποτρέψουν επίδοξους καταληψίες να μπουν μέσα.

Φορτηγά του δήμου Αθηναίων μετέφεραν οικοδομικά υλικά στα κτίρια που «απελευθέρωσε» νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ.
Φορτηγά του δήμου Αθηναίων μετέφεραν οικοδομικά υλικά στα κτίρια που «απελευθέρωσε» νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ.

Τα κτίρια αναμένεται να μείνουν κλειστά προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και αναπαλαίωσης και στη συνέχεια θα αποφασιστεί πως θα αξιοποιηθούν.

Με λεωφορεία απομακρύνθηκαν 230 άτομα, τα 70 ήταν παιδιά

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στα υπό κατάληψη κτίρια έγινε γνωστό πως απομακρύνθηκαν συνολικά 230 άτομα, εκ των οποίων τα 70 ήταν παιδιά. Ολοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί πιθανότατα σε διάφορες δομές.
Οπως φαίνεται η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτιρίων.