ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Συναγερμός στη Ζάκυνθο -Έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή με την Κυλλήνη -Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

10:58
17.09.2020

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές στην Ζάκυνθο, όπου τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία «Ιανός».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει σημειωθεί μεταβολή του καιρού με τον «Ιανό» να δείχνει τις διαθέσεις του... με το καλημέρα. Πνέουν ισχυροί άνεμοι και βρέχει σε πολλές περιοχές του νησιού, ενώ το σκηνικό θυμίζει χειμώνα. Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία "Ιανός".

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Μηλιώτης, συγκαλεί με την συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, για τον συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή
(18/9/2020) όλα τα σχολεία της Ζακύνθου λόγω
ακραίων καιρικών φαινομένων που θα
πλήξουν το νησί.

Σύμφωνα με το imerazante.gr η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.