ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Αυτοί οι φορτιστές αυτοκινήτων κατασκευάζονται στη χώρα μας [βίντεο]

22:58
05.06.2020

Τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, που κατασκευάζει στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι φορτιστές
που κατασκευάζονται από την EEG, στις
εγκαταστάσεις της στην Μάνδρα Αττικής
για την Αμερικανική εταιρεία Blink,
συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

  1. Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης».
  2. Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», όπου διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και το Φορέα του Πάρκου εκδηλώσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος. Στο Παρκο εγκαθίσταται μόνιμα φορτιστής, για χρήση από τους επισκέπτες.

Ποιος είναι ο όμιρλος EEG που παρουσίασε τους φορτιστές για την ηλεκτροκίνηση

Ο Όμιλος EEG όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτροκίνησης Hubject που παρέχει υπηρεσίες διασυνοριακής πρόσβασης (e-roaming), μεταξύ των κορυφαίων δικτύων ηλεκτροκίνησης σε Έλληνες οδηγούς στην Ευρώπη και σε οδηγούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα.Πώς λειτουργούν
οι φορτιστές των των ηλεκτρικών οχημάτων

Οι φορτιστές
του Ομίλου EEG μπορούν να εγκατασταθούν
σε οποιονδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο
φορέα ενδιαφέρεται να τοποθετήσει
φορτιστές και παράλληλα μπορούν να
συνδεθούν από οποιαδήποτε τοποθεσία
με τις διεθνείς υποδομές του Hubject.

Συνδέονται επίσης στην πλατφόρμα της Blink (Blink International Platform), δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να γνωρίζει μέσω του κινητού του τηλεφώνου, που και πότε μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του όχημα.

Το φιλόδοξο σχέδιο της Ελλάδας για την ηλεκτροκίνηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε νωρίτερα το πλάνο και τα κίνητρα που θα θεσπιστούν για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της περιβαλλοντικής πολιτικής «για την εγκατάλειψη των ρυπογόνων καυσίμων».

Το «πακέτο» των κινήτρων, που ανακοίνωσαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής περιλαμβάνει μπόνους για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων, διευκόλυνση της χρήσης τους και κίνητρα για επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ειδικά για τις λιγνιτικές περιοχές.