ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η Νίσυρος παίρνει μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο -Υποχρεωτική η μάσκα μέσα και έξω από την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής

16:37
13.08.2020

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνεται και ενώ βρισκόμαστε μία ανάσα από τον Δεκαπενταύγουστο και τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, ο δήμος Νισύρου αποφάσισε να λάβει έξτρα μέτρα και η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τπυς πιστούς μέσα και έξω από την για την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του δημάρχου του νησιού τονίζεται πως φέτος εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τα καθιερωμένα πανηγύρια της Παναγίας Σπηλιανής και της Παναγίας Κυράς, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Νισύρου

Φέτος, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τα καθιερωμένα πανηγύρια της Παναγίας Σπηλιανής και της Παναγίας Κυράς, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στη Νίσυρο για το προσκύνημα, παρακαλούνται θερμά όπως ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Παρακαλείσθε κυρίως όπως:

1. Αποφεύγετε τον συνωστισμό.

2. Τηρείτε την απόσταση 1,5 μέτρου, τόσο εντός όσο και στους περιβόλους των Ναών.

3. Ειδικά για την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής, να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη διαδρομή από και προς το Μοναστήρι.

Η χρήση μάσκας τόσο εντός όσο και εκτός της Μονής είναι υποχρεωτική και η είσοδος χωρίς αυτήν απαγορεύεται.

Άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, φρονιμότερο θα ήταν, για την ασφάλεια τους, να αποφύγουν εντελώς τους χώρους με συνωστισμό, καθώς και την παραμονή τους σε αυτούς.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ο Δήμαρχος Νισύρου

Χριστοφής Ι. Κορωναίος