ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

Η ΕΡΤ μπροστά από το Open TV και το Mega

Κι όμως τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ όχι μόνον φαίνεται να αντέχουν στον αυξημένο ανταγωνισμό  που ενέτεινε η επαναλειτουργία του Mega, αλλά και να εδραιώνουν πλέον την αίσθηση των τηλεθεατών ότι η δημόσια τηλεόραση έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και ότι τα δελτία της ΕΡΤ έχουν γίνει πολυφωνικά, αμερόληπτα και προβάλλοντας καθημερινά και ειδήσεις που τα ιδιωτικά κανάλια συχνά σνομπάρουν. 

Και δεν μιλάμε μόTAνον για τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 -στις 12 και στις 3 το μεσημέρι- που πολύ συχνά εμφανίζουν διψήφια ποσοστά τηλεθέασης. Αλλά και στο πιο ανταγωνιστικό δελτίο, δηλαδή το κεντρικό δελτίο στις 9 το βράδυ με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, η ΕΡΤ1, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες έχει πλέον περάσει σταθερά σε τηλεθέαση το αντίστοιχο δελτίο του Open, ενώ τις τελευταίες μέρες το παρακολουθούν μεσοσταθμικά περισσότεροι τηλεθεατές ακόμη και από αυτούς του νεοσύστατου Mega. 

Οπως φαίνεται στα επίσημα στοιχεία της Nielsen, το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, τις πρώτες 3 εβδομάδες του Φεβρουαρίου, -δηλαδή από τις 3 ως τις 21 του μηνός–το παρακολούθησαν μεσοσταθμικά 233.061 πολίτες εν αντιθέσει με αυτό του Open που το ίδιο διάστημα το είδαν περίπου 182.032 τηλεθεατές. 

Αντίστοιχα θετικά είναι τα νέα για την ΕΡΤ και έναντι του Mega, καθώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Δώρα Αναγνωστοπούλου δεν φαίνεται να κατορθώνει να διατηρεί την υψηλή τηλεθέαση που πέτυχε τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας του καναλιού. 
Οπως φαίνεται στα στοιχεία της Nielsen, από τις 19 ως τις 24 Φεβρουαρίου, το δελτίο ειδήσεων του Mega μπορεί να πέτυχε ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης από την ΕΡΤ, αλλά σε πραγματικούς αριθμούς –καθώς προβάλλονται σε διαφορετική ώρα- το παρακολούθησαν μεσοσταθμικά 206.758 τηλεθεατές με την ΕΡΤ να προπορεύεται οριακά, καθώς την εμπιστεύθηκαν 207.002 πολίτες. 

Σημειώνεται τέλος ότι τα νέα δεν είναι καλά για το Mega και για το μεσημεριανό δελτίο που παρουσιάζει η Ράνια Τζίμα. Χθες το δελτίο του Mega έγραψε μόλις 6%, ενώ το δελτίο της ΕΡΤ στις 12 σημείωσε 8% και στις 3 το μεσημέρι 10,2%.