ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

ΓΓ Ένωσης Αστυνομικών: Δεν αρκεί μόνο η πρόληψη και η καταστολή, να δούμε και το θέμα των ποινών

09:08
17.05.2021

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος αναφέρθηκε στα φαινόμενα εγκληματικότητας και τις ποινές σε κακοποιούς, με αφορμή τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και την εκτέλεση στη Μεταμόρφωση.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», σχολίασε ότι υπάρχουν αδυναμίες στην Αστυνομία, τονίζοντας όμως, ότι μεγάλο είναι και το πρόβλημα της ατιμωρησίας και αναρωτήθηκε το εξής: «Πόσες φορές πρέπει να συλληφθεί ένας άνθρωπος για να πάει στην φυλακή;».

Επίσης, είπε ότι «χιλιάδες αλλοδαποί κυκλοφορούν στην Αθήνα και κανείς δεν ξέρει τα στοιχεία τους και πού μένουν», ενώ υποστήριξε ότι «όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην, ρέπουν προς την εγκληματικότητα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 

«Δεν γίνεται να σωφρονίζουμε κακοποιούς που δεν θέλουν να σωφρονιστούν»

Όπως ανέφερε, το ίδιο συμβαίνει και με κάποιους Ρομά. Σημείωσε ότι «είναι ξεχασμένοι από την Πολιτεία και καταφεύγουν προς την εγκληματικότητα» ενώ σημείωσε πως «πρέπει να γίνει μια αναδιάρθρωση στην Αστυνομία προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της αστυνόμευσης σε απομακρυσμένες περιοχές».

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε, «η Αστυνομία έχει επιφορτιστεί τον τελευταίο χρόνο με πολλά καθήκοντα. Συνάδελφοι έχουν να πάρουν ρεπό 30 ημέρες. Η Πολιτεία πρέπει να στρέψει το βλέμμα της προς την Αστυνομία. Δεν αρκεί μόνο η πρόληψη και η καταστολή, πρέπει να δούμε και το θέμα των ποινών. Δεν γίνεται να σωφρονίζουμε κακοποιούς που δεν θέλουν να σωφρονιστούν», κατέληξε ο κ. Κρικέτος.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ