ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Φωτιά στο Λαύριο: Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες [εικόνες & βίντεο]

17:26
16.07.2020

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Λαυρίου.

Για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση, καθώς και κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε και κατασκήνωση με τους υπεύθυνους να συγκεντρώνουν τα -περίπου 600 στον αριθμό- παιδιά στην παραλία. Λίγη ώρα αργότερα, τελικά, τα παιδιά επέστρεψαν στην κατασκήνωση, καθώς η φωτιά δεν απειλούσε τις εγκαταστάσεις.

Φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στο Λαύριο

Στην περιοχή βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα - Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά το μεσημέρι.

Φωτιά στο Λαύριο
Φωτιά στο Λαύριο / Φωτογραφία: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες
Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες / Φωτογραφία: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σημειώνεται ακόμη, ότι η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

Ελικόπτερο ρίχνει νερό πάνω από φωτιά στο Λαύριο
Στο μέτωπο επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΦΩΤΗΣ ΒΡΟΤΣΗΣ
Αεροσκάφος επιχειρεί στην κατάσβεση φωτιάς
Στη μάχη από αέρος και δύο αεροσκάφη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΦΩΤΗΣ ΒΡΟΤΣΗΣ

Βίντεο από τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο

Σε βίντεο αποτυπώνεται το μέγεθος της φωτιάς και η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με τις φλόγες.