Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Πώς θα ήταν εάν δεν έβλεπες;

15:49
21.09.2021

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στην «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες τις Ευρώπης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στην Ελλάδα στηρίζεται από Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», όπου οι δράσεις επικεντρώνονται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και την Πράσινη και χωρίς ρύπους μετακίνηση για όλους. «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» και για λίγες ώρες θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ένα τμήμα της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, που για μερικές ώρες θα φιλοξενήσει ΜΟΝΟ πεζούς, ποδηλάτες, λαμπαδηδρόμους, μάγους, ζογκλέρ & ξυλοπόδαρους και… άφθονο παιχνίδι, χορό, μουσική, ζωγραφική, ρομποτική, αθλητισμό και φωτογραφία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πώς θα ήταν αν δεν έβλεπες;»

Η Αμυμώνη θα είναι εκεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου από τις 5:00 το απόγευμα με δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!  Οι συμμετέχοντες κλείνοντας τα μάτια τους βιώνουν καθημερινές λειτουργίες… αλλιώς! Περπατάνε, τρέχουν, παίζουν, σερβίρουν, πίνουν νερό, γράφουν, κοινωνικοποιούνται κι άλλα πολλά.

Ο
στόχος είναι, η διαπίστωση πως κι αν
λείπει η όραση, μπορούμε να ζήσουμε
χαρούμενα και δημιουργικά, προσαρμόζοντας
τις δραστηριότητες μας στις δυνατότητες
μας!