Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Επιδείνωση του καιρού: Ερχεται το φαινόμενο της παγωμένης βροχής -Τα πρώτα χιόνια στα βόρεια

23:28
03.12.2019

Για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και επιδείνωση του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρεται στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής που εντοπίζεται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας από απόψε το βράδυ.

«Προσοχή σ' αυτούς που βρίσκονται ή κινούνται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω περίπου από τα 1000 μέτρα) στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής (black ice)» γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου για το σκηνικό του καιρού. Όπως εξηγεί, η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται γύρω και λίγο κάτω από το μηδέν και σαν κερί παγώνει ακαριαία, κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό και δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, μέσα στις επόμενες ώρες στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας «θα προστεθούν και εκατοστά χιονιού κάνοντας το οδόστρωμα ακόμα πιο επικίνδυνο!».


Παγωμένη βροχή

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΡΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Προσοχή σ' αυτούς που βρίσκονται ή κινούνται στα ορεινά της δυτικης Μακεδονίας (πάνω περίπου από τα 1000 μέτρα) στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής (black ice) . Και τι σημαίνει αυτό? Η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή γύρω και λίγο κάτω από το μηδέν, και σαν κερί παγώνει ακαριαία κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους, και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ! Σε λίγη ώρα στην περιοχή θα προστεθούν και εκατοστά χιονιού κάνοντας το οδόστρωμα ακόμα πιο επικίνδυνο!
Υπάρχουν και θα υπάρχουν συνεχείς καιρικές αναφορές κι από άλλες περιοχές απ' όλη την Ελλάδα στη σελίδα μου στο facebook: SakisArnaoutoglouForecasts,
Φωτο πριν από λίγο
Νυμφαίο: Αν. Μητρόπουλος

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, December 3, 2019


Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα βόρεια της χώρας

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο βίντεο από ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου έχει αρχίσει να χιονίζει. Παρακάτω εικόνα νωρίτερα, από περιοχή στον Έβρο.


Ο βόρειος Έβρος ξεκίνησε να στρώνεται σιγά σιγά πλέον με τις χιονοπτώσεις να κατηφορίζουν σε πεδινά τμήματα σταδιακά τις επόμενες ώρες. Ο χειμώνας στις περιοχές εκεί έκανε λοιπόν "ποδαρικό"!!

Πηγή: Evros-news.gr

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, December 3, 2019

Το σκηνικό του καιρού από τους δρόμους της Ροδόπης, όπου έχει ξεκινήσει να βρέχει από νωρίς το βράδυ.


Οι πρώτες χιονοπτώσεις ξεκίνησαν στα ημιορεινά της Ροδόπης και της Ξάνθης. Το παρακάτω βίντεο είναι από τη Μυρτίσκη του νομού Ροδόπης σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων.

Πηγή: Κωνσταντίνος Ζάρας / Καιρικά Νέα Θράκης

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, December 3, 2019

Πυκνή χιονόπτωση έχει ξεκινήσει από νωρίς και στο Νυμφαίο της Φλώρινας, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησε το Forecast Weather Greece.


❄❄❄ #nymfaio #florina
Χιονίζει αυτή την ώρα στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Βίντεο: Μιχάλης Τσιρλής

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, November 30, 2019


Βίντεο: Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, ο καιρός θα κρυώσει και άλλο, ενώ οι βροχές θα εναλλάσσονται με χιόνι κατά τόπους σε μεγάλο υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε Μακεδονία και Θράκη βροχές κατά περιόδους, χιονοπτώσεις κυρίως στο νομό Φλώρινας και Κοζάνης.

Τις πρωινές
ώρες τα φαινόμενα στην Βόρεια Ελλάδα
θα έχουν εξασθενίσει αρκετά. Ο καιρός
θα αρχίσει να βελτιώνεται στα βορινά
της χώρας. Ο καιρός θα είναι άστατος
στην υπόλοιπη Ελλάδα με μόρες και
καταιγίδες σε όλη την επικράτεια, αλλά
και στα νησιά Ιονίου και βορείου Αιγαίου,
αλλά και στις Κυκλάδες.

Ο καιρός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στην βόρεια Ελλάδα, με πιθανές τοπικές μπόρες στα δυτικά. Ενδέχεται να έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.